fredag 9 januari 2009

Spencer trappar ner - liksom VFIF?

Alla som har följt Västra Frölunda IF under åren vet att man har fostrat ett stort antal grymma fotbollsspelare. I alla fall med svenska mått mätt. På senare år har klubben dock gått ner sig ordentligt och huserar numera i Division 1 Södra. Men man ger inte upp utan försöker komma tillbaka till Superettan. Satsningen ska främst göras med hjälp av unga talanger. Bland annat återbördas Tobias Nilsson från IFK Göteborgs U-trupp och Oskar Gustafsson från samma klubb provtränar. Vladimir Majdanzic är kvar, målvakten David Asmar från U-truppen lyfts upp, med mera, med mera.

På minussidan hittar man namn som Mohammed Ali Khan (Häcken), Petter Björlund (tillbaka till IFK Göteborg), målvaktslegendaren Joakim Olsson går till Utsikten, Reine Almqvist ska köpa korven i Olsfors istället, Moses Sewankambo går nog till Gunnilse och även Eldin Karisiks brorsa Fahrudin Karisik försvinner. Men den största förlusten är kanske Anildo Spencer, som varit en stor profil i laget under många år.

Anildo Spencer, "Nidde" kallad, är fostrad i Västra Frölunda IF och har spelat för klubben under hela sin karriär. I såväl Allsvenskan som Superettan, allsvenskt kval och nu senast division 1-spel, har Spencer stått längst bak och rensat. En profil som alltid har kämpat för klubben med stort hjärta. En sådan spelare kan vara tung att tappa i ett ungt lag. Kanske mer för egenskaperna i gruppen och utanför planen, än på densamma.

Han väljer nu dock att lämna moderklubben för att satsa på familjen och trappa ner lite med fotbollen. Troligtvis får en klubb i någon lägre division njuta av hans fotbollskunskaper.

Därmed har också klubbens sista riktiga kultfigur försvunnit? Spencer borde definitivt platsa i en klack-elva med bara gamla VF-spelare. Teddy, Skoog, Dime, Brasse-Hasse med flera är också heta kanditater.

Vilka vill ni se i en Frölunda-elva? Själv hade jag funderat på Raimo Käkelä, men han var kanske inte där tillräckligt länge för att platsa.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Streetcred till Praktikanten. Bra texter numera, keep it up!

Geigert sa...

Mitt bidrag skrev jag i oktober 2008...

http://laglund.blogspot.com/2008/10/vstra-frlunda-den-fula-ankungen.html

ligger under Västra Frölunda i etiketter

;)

Praktikanten sa...

Bra där sportchefen.. men Anildo inte ens på bänken?

Väldigt svårt att plocka ut en VF-elva hur som helst.

Anonym sa...

Tiberio & Orovic är mina VF-Favoriter. Riktigt grymma var dom!

Anonym sa...

Har det inte gjorts tillräckligt med "Frölunda-elvor" nu?

Geigert sa...

Tydligen inte :)

Praktikanten sa...

Det kan aldrig bli för många VF-elvor :)

Anonym sa...

Tomas Rosenqvist, såklart!

Anonym sa...

Källander o Gustav Andersson förståss...!