måndag 26 januari 2009

Klackar och glassar

Göteborgs-Posten, av Gaisare kallad Kamratposten, av blåvita kallad Gaisposten och av Öisare kallad något annat, skriver idag om att det legendariska glassföretaget Lejonet & Björnen återuppstår. Och inte på vilket sätt som helst.

Företaget gick i konkurs under hösten 2008, efter att man hade dragit lite väl stora växlar på hur många som verkligen ville köpa deras sjukt dyra glass. Intäkterna matchade inte utgifterna, och sådant leder ju ofta för eller senare till konkurs. Men nu är det andra bullar, förlåt glassar, som gäller.

Katarina Gustafsson heter en kvinna som är vd på Karlstadföretaget Ad Pac, som nu har köpt hela den gamla verksamheten för glassbolaget. Poängen i det hela är att Katarina är sambo med IFK Göteborgs sportchef Håkan Mild, som nu också ger sig in i glassbranschen. Enligt sambon kommer nämligen Håkan att vara en aktiv delägare i bolaget. Troligtvis handlar det väl om sälj- och marknadsföring, men kanske ställer han sig bakom disken på Danska vägen också?
- Själv kommer jag från Karlstad, och Håkan är från Trollhättan, så vi har för avsikt att bredda kundområdet från Göteborg upp till Värmland. Vi tänker gå åt både norr och söder. På sikt vill vi också exportera. Men vi nöjer oss med att exportera till Värmland just nu, säger Katarina Gustafsson till GP.

Håkan Mild har ju gått åt både söder och norr tidigare, så den biten kommer nog gå fint. Håkan kommer nu alltså ha två jobb (minst), ett där han köper och säljer glassiga lirare, och ett där han köper och säljer glassiga paket. Ska vi dessutom gissa att IFK Göteborg har klart med en ny sponsor snart? Annars kan ju Ölme lyfta på luren från marknadsavdelningen, det hade ju kunnat bli ett underhållande samtal...

Den riktiga klacken i historien är ju dock att produktionschefen på företaget heter Anders Lejonbjörn... Enligt Wikipedia namngavs företaget, som grundades år 1977, från det lejon som finns i Göteborgs stadsvapen samt att grundaren Werner Steffens son heter Björn. Således bör herr Lejonbjörn inte varit med från starten. Man har alltså under senare tid anställt en kille som produktionschef på Lejonet & Björnen, och han råkar heta Lejonbjörn i efternamn? Det är ju nästintill sjukt, men framför allt är det banne mig klackar och grejer...

4 kommentarer:

Anonym sa...

det här stor ju i GT för flera dagar sedan.

Geigert sa...

och?

Praktikanten sa...

Mejla Marie Kennedy på GP vetja..

Geigert sa...

Glöm inte att Håkan är bowlingkung hemma i Trollhättan ;)

http://www.buddys.se/