fredag 2 januari 2009

Mathias Ranégie till Häcken

Först skrev vi om Öis intresse för Jonas Wallerstedt. Och nu kan Klackar och Grejer avslöja att IFK Göteborg tappar ytterligare en anfallare. Hans kontrakt gick dock ut med IFK vid årsskiftet och klubben var absolut inte intresserad av en förlängning. Enligt säkra källor till Klackar och Grejer är Mathias Ranégie nu i det närmaste klar för allsvenska nykomlingen BK Häcken. Affären sägs bli helt klar idag eller imorgon.

Även Gais sägs ha visat en del intresse, men Häcken har intensifierat jakten på Ranégie på senare tid. Anfallaren lånades ut av IFK Göteborg till holländska Go Ahead Eagles under sommaren, med en köpoption som holländarna nu inte ville utnyttja. Sportchefen Marc Overmars ansåg inte att Mathias hade presterat tillräckligt bra för ett nytt kontrakt, plus att han skadade även sitt andra knä (det första opererade han i våras) under sin tid där.

Ranégie skriver enligt källor på för Häcken idag, om han klarar läkarundersökningen. Det är just knäproblemen som eventuellt skulle kunna stjälpa affären. Kontraktet är troligtvis endast på ett år och ger en ganska blygsam lön på drygt 35 000 kronor i månaden. Det är mindre än hälften av vad han fick i Go Ahead. Ranégie lämnar IFK Göteborg helt gratis enligt Bosmandomen.

I Häcken kommer han få tuff konkurrens av främst Daniel Larsson, Paulinho och Jonas Henriksson, där den senare dock även kan agera mittfältare. Vinicius Lopez är det för tillfället ingen som vet var han är, och kanske tar Mathias hans plats i truppen. Daniel Larsson är också enligt flera källor på väg bort från Häcken, och IFK Göteborg har tidigare ryckt i just honom. Kanske möts de på Delsjövägen och skiftar klubbar med varandra?

Ranégie är dock en spelartyp Häcken inte riktigt förfogar över, och kanske kan han under 2009 få fart på sin karriär igen. I IFK Göteborg blev det ett mål på 14 allsvenska framträdanden under två års tid.

Klackar och Grejer säger lycka till ute på Hisingen.

7 kommentarer:

zappa sa...

Jaha, inte riktigt där där nyårskyssen jag har väntat på i alla fall..

Anonym sa...

Tänk om Ranegie blommar ut i Häcken och stänker in ett 20 tal baljor

Anonym sa...

Gör han det är han givetvis mer än välkommen!!! :) Vi får väl se...

Anonym sa...

gäsp.

Anonym sa...

"Mathias Ranégie (ex-Blåvitt) är hetaste namnet just nu?
- Han finns med på vår lista, det stämmer. Det gör Jonas Wallerstedt och Stefan Selakovic också.
"

Klar? Knappast. Sluta sprida osanningar och chansningar.

Praktikanten sa...

Vi får väl se, vi får väl se... Enligt mina källor är han så gott som klar. Att de inte skulle ha pratat med honom stämmer inte.

Men kanske är han bara Daniel Larsson-klar eller Antonsson-klar. Det märker vi.

Anonym sa...

35 000 kr i månadslön är fan ändå bra.