fredag 23 januari 2009

Wallegate och comebacker

Giffarna uppe i Sundsvall hade utlyst presskonferens under fredagen. Snabbt gick ryktet om att Jonas Wallerstedt från Blåvitt nobbat Öis och istället tackat ja till spel i Superettan. Alla höll andan (nåja) och på presskonferensen presenterade Sundsvall - nuvarande spelaren Magnus Powell som assisterande tränare. Där satt den.

Nu kan Walle bli Giffare igen för det, men det kanske dröjer lite till. Öis är fortsatt intresserat men frågan är hur länge de orkar vänta. De funderar ju enligt GP-Uffe på Alvaro Santos istället... Två hyfsat olika spelare om man säger så.

Vad som talar för Sundsvall i Walles fall är bland annat att frugan Eva är från trakterna. Och hennes föräldrar bor där också. Alla gillar ju inte att bo nära sin föräldrar, men kanske gör Eva det. Dessutom uttryckte Walle till en norrländsk tidning att han mycket väl kan tänka sig spel i Superettan. Sedan ska vi också lägga till det faktum att han utbildar sig till pilot, också ett ganska välbetalt yrke, som han siktar på att jobba med efter fotbollskarriären. Så ambitionerna att spela på högsta nivå kanske sjunker med tiden? Dessutom har de ju Midlanda flygplats där uppe, och summan av det hela är väl att det säkert kan tänkas vara en bra paketlösning för familjen Wallerstedt. Vad kontrar Dick Last med?

Avslutningsvis något om en helt annan sport. Eller två. För just när Jonas Johnson hade gjort comeback i gåtan Frölunda Indians, tog en annan och väl betydligt större legendar över rubrikerna. Att Stefan Edberg gör entré på tennisbanan igen, 43 år gammal, och nu jagas av DC-kaptenen Mats Wilander för deltagande i Davis Cup, det är banne mig klackar och grejer det.

För 24 år sedan vann Edberg sin första Grand Slam, då han besegrade just Wilander i Australian Open. För 24 år sedan. Vad kommer härnäst? Ralf Edström gör comeback i Blåvitts anfall?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Raffe kommer om han får ha med sig giraffen i omklädningsrummet

Praktikanten sa...

Det får han.

Anonym sa...

Och nu läste jag att tennisen börjar få problem med huliganer, tydligen fullt slagsmål under Austrailian Open

Lars Haglund sa...

Daniel: Vi har giraffen!