onsdag 14 januari 2009

Veckans icke-klack...

Det första stolpskottet under 2009 har presenterat sig. Ingen har väl undgått att Elfsborgs Daniel Mobaeck tilldömdes en månad i finkan för sitt tilltag att sätta sig dyngrak i bilen på Krokhallstorget i Borås, efter en blöt natt den 14 augusti förra året. Bara det ett riktigt stolpskott.

Nu seglar hans agent, och även advokat visade det sig, Martin Klette, upp på samma dumhetsnivå. Klette tyckte nämligen inte att Mobaecks karatefylla och framförallt försök till bilkörning (han kraschade i en norsk husbil efter drygt 20 meter), "innebar någon påtagligt fara". Klette menar att straffet var alldeles för hårt och att det "handlar om en bagatellartad parkeringsskada".
– Daniel backade in en en stor husbil men den enda skadan var att baklyktan spräcktes och den kostade 2152 kronor att reparera, inklusive arbete. säger Klette till Aftonbladet.

Klette och Mobaeck hoppas att de kan få igenom kravet att göra en Pennant, det vill säga spela matcher med fotboja. 1,62 promille i blodet är dock inte så farligt menar Martin och säger att lite böter gott kunde ha räckt.
- Domen är något märklig eftersom Daniel inte kört speciellt många meter, menar han.

Martin Klette, advokat och spelaragent med ett flertal anmälningar mot sig på grund av tveksamma arbetsmetoder, menar alltså på fullaste allvar att Mobaecks tilltag inte var så farligt. Det är människor som Martin Klette som får folk att tappa respekten för andra människor, framförallt i trafiken. Och framförallt respekten för att man faktiskt inte kör berusad. Inte ens backar några meter. På ett sätt var det väl tur att han kraschade in i den norska husbilen.

Martin Klette - årets största stolpskott hittills.

9 kommentarer:

Anonym sa...

detta va det dumaste jag har hört? ska vanligt folk också yrka på detta fjantiga vis så kommer vi ha ett patetiskt rättsystem om några år. eller är det för att Mobaeck spelar i allsvenskan detta är "okej"?

Anonym sa...

Klette... Ska lägga det på minnet, fy fan!

Mobaeckel fortsätt parkera framför husbilar, det kommer rädda liv.

Anonym sa...

Med Klettes argument så är det alltså ok att köra rattfull så länge det inte händer något. Låter betryggande att han, som är spelaragent, har denna sunda inställning.

Det är som Bob Dylan sjunger:"In Jersey anything's legal - as long as you don't get caught."

Anonym sa...

Mycket bra att lyfta fram detta oerhört fåniga sätt att resonera. Men det stora problemet är ju att han i detta fall sitter på två stolar. Som Mobaeks ombud måste han naturligtvis resonera på det viset, och hävda att hans klient straffats för hårt, det ingår liksom i rättssystemets spelregler.
Men som Mobaeks agent borde han förstås fatta att han inte kan vara hans ombud i en rättstvist. Kasst!

För övrigt, tackar för en galant blogg. Slår alla andra Blåvittrelaterade bloggar med hästlängder!

Anonym sa...

Straffet borde vara mycket längre. Precis som normala människor får. En månad med fotboja, får fortfarande spela fotboll, det är fan inget straff.

Praktikanten sa...

Skönt att ni håller med mig. Rattfylla är jävligt illa och jag spyr över sådana här försök att slätta över det som något bagetellartat. Eller att försöka lindra straffet för att det kan förstöra hans fotbollskarriär. Så jävla dumt. Är den viktigare än någon annan karriär i något annat yrke?

Anonym sa...

Jag instämmer i tidiagre inlägg från Sportchefen; Vad fan gjorde hans lagkamrater när killen ramlar ut från krogen och sätter sig i bilen? Hela gänget saknar uppenbarligen karaktär. Vi har sett det i fotbollsspel (Mestalla), vi har sett det i landslagsuppdrag (vilket plan är det?) och nu har vi sett det när kompisen är på väg att köra ihjäl människor. Sicket unket jävla gäng.

Anonym sa...

Missförstår mig inte nu. Men: Klette är försvarsadvokat. Det blir lite konstigt att citera honom på detta sätt. Det ingår i hans arbete att till varje pris försvara, bagatellisera och förringa åtalet ifråga. Ja, han är partisk, och det är också hans arbete att just försvara sin klient. Det är en del av den svenska rättsäkerheten.
och dessutom gick man väl ändå på åklagarens linje...?

Praktikanten sa...

Still a fuckin idiot.