tisdag 6 januari 2009

Papin is back!

Årets första riktigt stora klack har nått mediabruset - Jean-Pierre Papin är tillbaka i fotbollen! Låt vara att det handlar om franska division 10, men ändå. Papin, 45 år, återupptar nu helt överraskande sin fotbollskarriär i amatörklubben A.S. Facture-Biganos Boiens.

Papin har under sin karriär spelat 54 landskamper (30 mål), vunnit guldbollen 1991, spelat för klubbar som Olympique Marseille, A.C. Milan och Bayern München, gjort över 200 mål på högsta nivå, spelat VM-slutspel, EM-slutspel, Champions League-final, med mera, med mera. Papin borde vara given i vilken klack-elva som helst. Han lade egentligen skorna på hyllan vid millenieskiftet och inledde en tränarkarriär. Där har han lett klubbar som Strasbourg och Lens.

Nu blir det alltså dags att återigen snöra på sig målskyttedojorna för en av fransk fotbolls stora målnäsor genom tiderna. Det finns det för övrigt några svenska målvakter som kan skriva under på. Källor i den lilla byn Biganos, belägen strax utanför Bordeaux på den franska västkusten, säger till Klackar och Grejer att hela samhället kommer leva upp. Förstärkningen är välkommen då laget har haft det lite knackigt med målspottandet på senare tid.

Det är inte varje dag man får chansen att säga - välkommen tillbaka, Jean-Pierre!

Vi rekommenderar varmt videon nedanför med mängder av Jean-Pierre Papins alla killer-avslut.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Papin var inte en killer han var en seriermördare!

Btw. lite tunnt med blåvittnytt på senaste..

Anonym sa...

Håller med. Inga funderingar där, bollenjäveln ska, och går in, oavsett vad.


Tack för Sveriges bästa fotbollsblogg förövrigt.