torsdag 8 januari 2009

Ranégie skrev på för Häcken

Som Klackar och Grejer redan har avslöjat kommer anfallaren Mathias Ranégie att lira för pojkarna i Häcken denna säsong. Affären blev helt klar under torsdagskvällen och Ranégie presenteras officiellt inom kort som ett nyförvärv för den svartgula allsvenska nykomlingen. Ranégie lämnar därmed IFK Göteborg som ett Bosman-fall.

Den långe anfallaren skulle ha skrivit på för Häcken redan förra veckan, men två saker fördröjde affären en aning. Dels ville man få Daniel Larsson-affären i hamn först (såldes slutligen till Malmö FF), och dels ville man undersöka nyförvärvets knän lite grundligare. Redan under förra våren opererades ju Mathias efter en överbelastning under sin tid i IFK Göteborg. Och under utlåningstiden i holländska Go Ahead Eagles började även det andra knäet krångla. Det var bland annat därför som sportchefen Marc Overmars beslöt att inte utnyttja den köpoption som han och Håkan Mild hade kommit överens om. Nu är dock signaturen satt på kontraktet och båda parter sägs vara nöjda med dealen.

För Mathias Lühr kan vi också berätta att den sista läkarundersökningen började klockan 20.00 ikväll torsdag, innan kontraktet skrevs under. Ta med den detaljen i din artikel också.

Återstår nu att se om Ranégie lyckas ta en plats i Hisingsgänget och därmed få en nystart i karriären. Lycka till!

6 kommentarer:

Geigert sa...

Well done Praktikanten :)

Luhr: Jobba Jobba Joobba :)

Praktikanten sa...

Och nu vaknade även Häcken och fattade att de värvat en anfallare :)

http://www.bkhacken.se/News/NewsView.aspx?newsId=4628&internalTeamIds=12

Men seriöst, vem är Alexander Bergström och HUR fick han jobb hos en elitförening?

Anonym sa...

Vad är det för fel på Bergströms text? Eller är denna sida bara en klubb för intern beundran ;-)

Praktikanten sa...

Geting: jag slutade räkna vid ca 20 stavfel. Plus att han inte kan sträcka sig så långt att nämna andra klubbar vid namn. Jag personligen har inga problem med det, men det är oerhört förvånande att en marknadschef i en elitförening kan ha en sådan barnslig attityd mot andra föreningar. Häpnadsväckande. Plus att han stavar som kratta också :)

Anonym sa...

Haha. "Jag personligen har inga problem med det"... det märks då inte eftersom du tvångsmässigt måste lägga ut en "nyhet" om ditt ogillande. Om ert fokus på denna sida kommer att vara att dissa HUR andra skriver och framhäva er egen storhet så tror jag att ni kommer att tappa respekt och läsare snabbt. Ni har den senaste tiden skrivit ett par inlägg om BK Häcken som innehållit enkla faktafel (bland annat så har Johan Lind inte lagt av och Bergström är inte någon chef) och borde kanske självkritiskt fokusera på VAD ni själva skriver.

Praktikanten sa...

Om man är markandsansvarig är man väl chef på ett sätt? I övrigt har du flera poänger.

Men du måste hålla med om att texten inte är värd en allsvensk förening. Hade jag varit Häcken-supporter hade jag skämts för den.