tisdag 13 januari 2009

Marcus Berg till Italien?

Detta är ingen anka och ej heller 100% bekräftade uppgifter utan enbart ett hett skönt sillyrykte som nyligen börjat florera. Att Marcus Berg har ögonen på sig både i England och Spanien är ju ingen nyhet direkt, speciellt efter att Ajax varit där och nosat tidigare. Men nu har det tydligen börjat röra på sig nere i Florens.

ACF Fiorentina är i stor nöd av en målskytt som kan komplettera Alberto Gilardino och Adrian Mutu och Bergs närmaste kan bekräfta att detta val ligger det hög prio på. Vågar man gissa på en prislapp också? 125 miljoner?

Hur som haver så är det ett ganska shysst avstamp från lilla Torsby via IFK Göteborg och Groningen till Serie A och Fiorentina på några år? Och om det blir allvar och Håkan Mild gnuggar nog händerna om det stämmer för en klausul på ca 15-20% har väl Blåvitt fixat till sig?

/Sportchefen



4 kommentarer:

Anonym sa...

Detta rykte känns mer troligt nu, då Mutu skadat sig, än vad det gjorde för ngn månad då jag hörde det först. Skulle vara en fröjd att se Berg i Italien och jag tror även han hade kunnat göra riktigt bra ifrån sig i den ligan.

Geigert sa...

Dessutom är det en mycket bra värvning ur ett mer långsiktigt perspektiv. Ända sen Toni drog har Flavio-gänget suktat efter en ersättare med långsiktig potential och bra investering. Bergs formkurva och prestationer hittills uppfyller detta till 97%.

Anonym sa...

Någon källa bakom detta rykte?

Anonym sa...

Marcus Berg blir utan tvekan ett lyft för hela den italienska klubblagsfotbollen om detta går hem!