måndag 12 januari 2009

Spola Kröken Mobaeck!

Sprit och idrott hör inte ihop, i alla fall inte samtidigt. Visst skall även en atlet kunna ta sig en öl eller två och t.o.m. en bläcka när rätt läge och tillfälle bjuds. För Elfsborgs Daniel Mobaeck var tillfället inte rätt denna augustikväll, då laget skulle fira ett avancemang på en lokal krog. Efter ett par groggar eller fler så satte sig Mobaeck i sin bil och lyckades ramma en parkerad husbil och katastrofen var ett faktum...



Idag var det rättegång där åklagaren yrkade på 1 månads fängelse för grov rattfylleri och med tanke på promillehalten 1.62 vid mätningen på stationen och att Mobaeck även krockade under sin s.k. "parkering" så föll försvarets argument platt. Tingsrätten gick stenhårt på åklagarsidans linje och nu får Mobaeck skaka galler. Eller givetvis överklaga...

Som ni kan se på bilden så har ju förtroendet funnits som kapten vid olika tillfällen och det sätter extra press på både Mobaeck och hela Elfsborgs moral och etik. Man undrar sen hur klubben jobbar med sådana frågor för om det är OK att mitt under säsong gå ut med laget och kröka skallen i bitar så är något fel. Jag skall inte dra Elfsborg över kanten här men det var inte bara Mobaeck som tittade djupt i glaset denna kväll.

Det gör saken dessutom ännu mer märklig, att vid detta firandet så fanns större delar av laget med och ingen kunde förhindra att denna situation uppstod. Ingen hade känslan över att någonting var fel och att någon kunde agerat för att förhindra det.

Kontentan är i alla fall att någonstans så måste det klicka i huvudet när man sätter sig i bilen och tänker köra iväg? Vad är det dom brukar säga?

* Hissen går inte ända upp...
* Det är tänt där uppe men ingen är hemma...
* Han har inte alla pommfritten på tallriken...

Klackar och Grejer delar ut följande påbackning när det är dags för muck från Skogome eller vad det nu blir för anstalt. Denna t-shirt skall bäras under matchstället varje match samt öppet på träningar i fortsättningen.



Tyck gärna till om våra stjärnors spritorgier samtidigt som de är aktiva och mitt i matchserier.

/Sportchefen

5 kommentarer:

Anonym sa...

Sprit och idrott kan väl höra ihop, men sprit och bilkörning kan ALDRIG höra ihop.

Geigert sa...

Håller med om det också men eftersom det finns en gräns utsatt av vår kära regering så är det ju ok att köra med "rätt" promillehalt i blodet.

Anonym sa...

Skulle det varit en blåvit spelare som gjorde samma sak så skulle jag aldrig vilja se han spela en match till.
Rattfyllon är bland det värsta jag vet! Lyckas han köra in i en parkerad husbil så skulle hann lika gärna kunna ramma en hel skolklass, om det nu finns sådana i de mörka skogarna mitt i natten österut.
Jag vet en som kommer bua åt Mobaeck till våren.

Anonym sa...

Tror den korrekta termen är:

"Hjulet snurrar, men hamstern är död".

Anonym sa...

Dessutom "firade" dom väl att dom åkte ut mot ett gäng lönnfeta irländare(?). Jag skulle åkt hem och gömt mig, men ellosarna gick ut och söp. Hur toppar man det till att börja med? Man tar bilen hem... Ridå.