söndag 4 januari 2009

And the winner is...

Det nya året har precis börjat, och många var ni som skickade in svar till våra riktigt hårda julnötter under mellandagarna. Alla svaren är nu rättade och vi kan stolta presentera vinnaren. Namnet är Henrik Svensson, och han lyckades besegra Lars Rosenqvist på utslagsfrågan, då båda dessa herrar hade alla rätt på de tio nötterna.

Vi säger ett stort grattis till Henrik! Dra iväg ett mejl med din adress och telefonnummer till laglund@klackarochgrejer.se, så ska du få dina priser. De består av inget mindre än en äkta stol från Gamla Gamla Ullevi, samt en helårsprenumeration på tidningen Offside.

Nedan följer de rätta svaren i sin helhet:

1. Snart går Lasse Lagerbäck in på sitt nionde år med A-landslaget. Den första förbundskaptenen för Sverige hette Lennart Nyman - för vilken allsvensk klubb har han varit ordförande?
Svar: Hammarby IF.

2. Gais köpte under vintern en spelare som aldrig ens spelade en tävlingsmatch för klubben, innan han gick vidare i karriären. Från vilken stad kommer dennes moderklubb?
Svar: Helsingfors (Markus Halsti från FC Viikingit).

3. Blåvitts Gustav Svensson gillar att göra mål på Elfsborg, det såg vi senast i höstas. Mot just Elfsborg gjorde han också sitt första allsvenska mål. På vilken veckodag?
Svar: Måndag 28 augusti 2006, 1-1 på Gamla Ullevi.

4. Dulee Johnson är en välkänd herre. Under sina förstå år i Sverige bodde den blivande rattfylleristen hemma hos Floda BoIF-ledaren Stig Johansson, som hämtade dit ett antal liberianer. Vad heter Dulees dåvarande mentor som alltid ringde till Floda efter matcherna?
Svar: George Weah, då i AC Milan.

5. Jeffrey Aubynn ryktas vara på väg tillbaka till Öis, en klubb han köptes till från Halmstads BK. Moderklubben är dock en annan, och vi undrar; under Jeffreys genombrottsår där spelade en anfallare med dubbelförnamn. Vad heter dennes moderklubb?
Svar: Västra Frölunda IF (Kjell-Åke Engström, spelade med Aubynn i Gunnilse IS).

6. Håkan Mild har fem SM-guld med Blåvitt som spelare plus ett som sportchef. Men han har faktiskt också ett annat ligaguld. Vad hette den storrökande målsprutan som smällde in 16 ligamål i det laget motsvarande år?
Svar: Oliver Neuville, Servette FC 1994.

7. Damlandslaget kommer att få Gamla Ullevi som ny nationalarena. Den första offciella landskampen spelade man 1973, 0-0 mot Finland. Men hur slutade det andra mötet länderna emellan?
Svar: 1974-07-26 Finland - Sverige 0:1 NM 1974.

8. 1985 vann Öis SM-guld, med en stark tremannakedja. Sören Börjesson (10 mål) och Janne Hellström (8) kompletterades av en man som gjorde sju allsvenska mål det året. Han hade dessutom ett yrke vid sidan av - som?
Svar: Glenn Martindahl, banktjänsteman (SEB).

9. 1990 lämnade Kaj Eskelinen Frölunda för att göra succé i IFK Göteborg. Vem tog över efter Kaj i VF och vann den interna skytteligan 1990?
Svar: Stefan Baldebo, 11 mål i Div 1 (två totalt).

10. Patrik Ingelsten lämnar Kalmar FF - och kanske flickvännen. Hon som har barn ihop med Henrik Rydström är verksam inom ett kulturellt yrke och slog igenom i ett tv-program - som hette?
Svar: Fame Factory (Sophie Johansson).

Utslagsfråga: Vad blir den officiella publikssiffran i FA-cupmötet Tottenham Hotspur - Wigan Athletic, den 2/1 2009?
Svar: 34 040.

4 kommentarer:

Anonym sa...

fasen, jag hade fel på Weah.. annars nio rätt å va 700 pers fel på utslagsfrågan...

Anonym sa...

skulle inte ranegie bli klar för er för tre dagar sedan enligt era "källor"???

Praktikanten sa...

Nej det dröjer nog innan han blir klar för K&G. Först måste han skriva på för en fotbollsklubb. Vår källa säger att det blir Häcken. De har nog avvaktat med tanke på Daniel Larsson-affären, som blir klar idag.

Cliff sa...

Fan, jag trodde Engström kom från Masthugget. Var han i Frölunda före det alltså?