tisdag 13 januari 2009

Försäsongsmatcher - Hur kul är det?

Äntligen, utbrister jag för mig själv. För nu börjar jag känna doften av det gröna (konst)gräset igen. Nu börjar träningsmatcherna inför säsongen 2009.

Örgryte drar till Borås den 10 Februari för att se hur de står sig mot Elfsborg. Gais flyger till USA och möter något suspekt collagelag i sin första träningsmatch och Häcken möter Sandefjord den 7 Februari.

Men om en och en halv vecka är det dags för den första matchen av intresse. Stabaek - IFK Göteborg på nybyggda Telenor Arena i utkanten av Oslo.
Men som alla andra år är jag rädd att man blir besviken när matchen väl är igång. De första matcherna för säsongen brukar ju vara bedrövliga tillställningar med dåligt spel, uselt tempo och bedrövligt väder (iskyla, regn, blask, osv) Jag minns första matchen 2007, när IFK Göteborg tillslut tog hem guldet.

Plats: Valhalla IP
Motståndare: BK Häcken
Resultat: 2 - 1 till Häcken på matchens sista spark
Väder: Istid.

Stefan Selakovic gjorde IFKs mål och firade tillsammans med bla José Schaffer, vad hände med han kan man undra? Han flyttade tillbaka till Argentina och nu slipper man undra. Men fy fan vad kallt det var och vilken usel match det var. Förövrigt var det, den väldigt upphaussade, Ranegies debut i IFK Göteborg

Ifjol var det väl Elfsborg som stod för motståndet i första träningsmatchen på hemmaplan för Blåvitt? Och den minns man väl mest för att himlen bestämde sig för att öppna sig just den dagen så att matchen var tvungen att flyttas. Konstgräset på Valhalla klarade inte av det så matchen spelades på Ruddalen. Var det inte i den matchen som Wernbloom gjorde 3 mål? Jo, förmodligen.

Men nu är det ny säsong och första matchen i år måste ju bara bli succé. Match mot norska mästarna i en helt ny inomhusarena. Eller?

Jag vet inte, men arenan är inte ens klar, typiskt. Men norrmännen försöker att få till en fest ändå. Gutta skal teste ut matta i sin første treningskamp.

För er med årskort får ni en möjlighet att spana in det sk SkiData systemet. Vi skal teste ut Ski Data-systemet med inngangskontroll. För precis som på Gamla Ullevi har Telenor Arena installerat liftkortssystemet från SkiData och nu är det dags för examensprov.

Endast den ena långsidan kommer att vara öppen för publik och man kommer max ta in 4200 personer, men det är Free Seating. Det vil være FREE SEATING (selv om det står sete nr på billettene) på denne kampen. Billettene er på felt F, G og H.

Nu kan man ju bara hoppas på att det blir fullsatt, för arrangörerna har lovar underhållning även efter matchen. Vi ønsker å foreta en prøveevakuering etter kampen.
-
Jaja, det blir ju match iallafall och med den så börjar ju även säsongen på riktigt. Nu får man chansen att se hur spelarna ser ut, och om det finns någon ny spelidé bakom örat på Jonas Olsson och grabbarna.
-
Men för alla som tänkt att ta sig dit lämnar jag några små ord på vägen. Det vil også være begrenset med fasiliteter denne dagen. Men som sagt, nu börjar det.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vad jag vet så blir Stabaek lite unika så tillvida att man skall spela hela säsongen i inomhusarena !