söndag 25 januari 2009

Jonatan Berg klar för Gefle

Som bloggen tidigare har berättat har en allsvensk mittfältare besökt en annan allsvensk klubb, det vet ni redan. Denna mittfältare var som många har listat ut Jonatan Berg från IFK Göteborg.

Klackar och grejer kan nu avslöja, som det så fint heter på kvällstidningsspråk (och även hos vissa bloggar) att äldre broder Berg nu är helt klar för Gefle IF. I dagarna sattes signaturen på ett flerårigt kontrakt, ett kontrakt som binder Jonatan till den norrländska klubben för en tid framöver. Tränaren Pelle Olsson sägs se Jonatan som ett välkommet tillskott i offensiven, där han främst kommer konkurrera på yttermittfältet hos de blåa på Strömvallen.

Jonatan Berg, som efter utlåning till såväl Gais som Trelleborg försökte ta en plats hos Blåvitt, valde efter flera turer att inte förlänga kontraktet med Göteborgsklubben. Han har dock under vintern fått behandling på Kamratgården för en skada, som han ådrog sig i slutet av 2008. Jonatan lämnar nu IFK som ett så kallat Bosmanfall, men båda parter sägs ha förståelse för varandras situation.

Jonatan Berg kommer att ansluta till Gefle IF under nästa vecka. Kommande torsdag går flyttlasset norröver för frisparksspecialisten från Torsby i Värmland. Under 2009 och framåt är det tänkt att han ska ta nya kliv i karriären, med Strömvallen som utgångspunkt. Klackar och grejer säger - lycka till Jonte.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Det var väl snarare så att göteborgsklubben valde att inte förlänga med Jonatan än tvärtom?

Unknown sa...

Smart värvning av Gefle tycker jag.

Anonym sa...

Berg kommer att imponera i de 4 första matcherna i Gefle sedan blir det bänken igen. Lutar åt ett lån till Degerfors efter det :)

Anonym sa...

Hur är nattlivet i Gävle?

Anonym sa...

Om Gävles nattliv inte duger kan han alltid ta tåget till Hufvudstaden och hänga med Mackans brutta och hennes utviknings-kollegor.

Anonym sa...

Nattlivet är fint i Gävle men förhoppningsvis gör han som resten av spelarna gör under säsongen - avstår alkohol, annars kommer en annan påpeka det rätt fort om man skulle stöta på honom.

Anonym sa...

Gefle är ingen "norrländsk" klubb. Gävle ligger geografiskt i Svealand men tillhör bara administrativt Norrland. Mvh/Oraklet