tisdag 13 januari 2009

The one and only lesbian dokusåpa

Ingen har väl missat missat storyn om Los Angeles paketvärvning, där inte bara Marta utan även hennes "vän" från Umeå, Johanna Frisk, nu ska vara klara för spel i USA. Ryktet har figurerat rätt länge nu, att de är mer än bara vänner, utan att någon i media egentligen vågat skriva det rakt ut. Förrän Ekwall gjorde det. Henrik Leman var där och hintade men vågade inte gå hela vägen. Pikar i bloggar och annat har funnits. Men Patrick Ekwall skrev det rakt ut. Han var först att våga, eller nja nästan först för det visar sig nu att hans blogg-kollega Ola Wiklander hade med det i någon kommentar också, men ändå. Det var det ju ingen som lade märke till.

Och egentligen är det ju helt ointressant på ett sätt. Om Marta ligger med Johanna Frisk eller om hon ligger med Pia Sundhage, eller en kille eller två. Spelar ingen roll som jag ser det. Den stora frågan har ju varit varför media så löjligt hela tiden bara refererat till "bästa vännerna". Trots att alla hela tiden vetat att de är ett par. Eller var det så? För Johanna Frisk dementerar ju det i tidningarna idag. Vad Marta tycker om förhållandet är det ingen som vågat eller kunnat fråga ännu. Uppgifter säger nu dock att Martas religion och dess status i hemlandet Brasilien förbjuder denna typ av umgänge? Att hon rentav skulle riskera fängelse om förhållandet kom ut, och att det är därför som hon och Frisk så bestämt nu måste dementera? Kan det verkligen vara så? Är det Brasilien som måste vakna och komma in i matchen?

Klacken i det hela blir ju i alla fall den stora lesbiska såpa som nu dras igång. Den kan bli riktigt rolig att följa. För nu handlar väldigt lite om sporten helt plötsligt, och det är knappast den vinkeln som damfotbollen behöver. Nu kommer allt handla om homosexualitet, om tjejerna är ett par eller inte, vem ljuger och vem talar sanning i detta? Hur ska Ekwall kontra nu, har han bevis eller får han lägga sig platt? Får han ta smällen nu för att han var först med att våga skriva det som alla ville skriva? Aftonbladet, som tassat kring historien som en katt runt het gröt länge nu, vågade äntligen skriva när de fick möjlighet att gömma sig bakom Ekwalls bloggande. Modigt.

Kristoffer Bergström, som hoppade från GT/Expressen till Aftonbladet förra året, har idag en text publicerad där både Johanna Frisk och Los Angeles Sols vice ordförande Scott Hanley intervjuas. Den senare svarar på frågan:
Skulle ni fortfarande vara intresserade av Frisk om hon inte var vän till Marta?
– Jag har inga kommentarer till det.

I rest my case?

Nåväl, är så fallet har damfotbollen gjort sig själva en riktig björntjänst, även om Frisk verkar vara en rätt hygglig lirare på planen också. Men som sagt, deras förhållande är ganska ointressant, om det nu är så... eller har vi sett årets första riktiga mediaanka? I vilket fall som helst är ju kriget medierna emellan det som blir riktigt intressant att följa, i the one and only lesbian dokusåpa...

3 kommentarer:

Geigert sa...

Detta "scoop" borde ju öppna dörrar karriärsmässigt för "Serie C-spelaren" som har kuttrasju med etablerade Serie A killar.

kanske vi får se en dramatisk värvning under transferfönstret i Italien som kan bekräfta att nepotismen inom fotbollen existerar ;)

Anonym sa...

gäääääääääääsp.

Anonym sa...

Johanna Frisk ser ju ritigt kjävla bra ut. Synd att hon inte vill ligga med killar nu när jag vill ligga med henne.