måndag 5 januari 2009

Praktikanten funderar - försäsongstankar

Ny vecka - och nu drar de flesta elitlagen igång försäsongsträningen på allvar. I Göteborg ser vi dock ingen Daniel Larsson - han är i Malmö och tränar med Borgs Boys. Ett fyraårskontrakt blev det med MFF för vindsnabbe Larsson. Han var aktuell för Blåvitt i somras, men intresset svalnade nog i takt med Robin Söders succé och prislappen som kusinen från Hisingen satte. Malmö lär ha fått slanta upp, och med tanke på Larssons skadehistorik ska vi nog inte vara helt säkra på en omedelbar succé.

Häcken har också avvaktat lite med Mathias Ranégie när de haft fullt upp med att sälja Larsson till Skåne. Dessutom undersöks Mathias knäproblem vidare, då han haft problem med båda två under 2008. Lägenheten ska dock redan vara framfixad av Häcken, och så fort man är säker på att han håller lär signaturen sättas på pränt. Om knäna håller, vill säga.

Häcken säger dessutom rakt ut att förutom Ranégie står även Jonas Wallerstedt och Stefan Selakovic på deras lista. Tror inte de ror någon av dem i hamn. K&G:s tips - Walle till Öis, Sella stannar på Kamratgården.

Noterar att IFK-tränaren Jonas Olsson gör ett utspel i dagens GP, där han tydligt säger att man letar efter en central förstärkning. Påminn mig om jag har fel, men sa inte Håkan Mild tvärtom när Martin Ericsson gick till Elfsborg? Frågan är om de främst letar en komplettering till den defensiva rollen (som Gustav Svensson innehar), eller till någon framför (där Andreas Johansson-spåret nog inte är helt nedlagt)? Eller så syftar Olsson på en central försvarare och då lär väl Karl Svensson fortfarande ligga nära till hands. Och då kanske inte Håkans kommentarer var så missvisande trots allt?

Hur som helst, IFK ska minska på fysen i år, och bara köra hinderbana en gång i veckan. Mer fotboll på programmet, och det var väl inte en dag för sent. Visst måste grabbarna orka när hösten kommer, men jag har alltid tyckt att man i Sverige tränar för lite boll under vintern. Jonas Hellberg håller nog inte med.

De andra Göteborgs-lagen verkar köra med ungefär samma upplägg som ifjol, på gott och ont kanske. Både Häcken och Gais har nya tränare och när träningsmatcherna börjar kan vi kanske börja skönja resultaten av detta.

Träningsmatcher - gud så gött. Dagens Klackar och Grejer. Minns till exempel nedanstående sköna fight under fjolårsvintern, då IFK mötte Elfsborg på Ruddalen. Det var matchen då Pontus Wernbloom blev målkung, och Andreas Augustsson som vanligt drog en patenterad armbåge i ansiktet. Det känns som en evighet sen, men var upptakten på fjolårets säsong. Snart är vi där igen.

3 kommentarer:

Unknown sa...

Hehe det var verkligen en go match.
Allt såg så pissig ut inför andra halvlek!

Anonym sa...

Malmö pröjsade 2 mille för Larsson, så slanta upp e fel uttryck ;)

Praktikanten sa...

Inte mer? Känns tveksamt... Summan lär dock stiga med tiden, så slutsumman blir nog aningen dyrare.