fredag 2 januari 2009

Silly season: Vart hamnar Eddie?


Den ständigt landslagsaktuelle målvakten Eddie Gustavsson lämnar sin norska klubb Lyn. Eddie hade ett bud på en fortsättning men har tydligen valt att inte svara på budet. Detta har lett till att Lyn nu satsar på Johan Dahlin som förstemålvakt.

Eddie var enligt oförklarliga rykten en av norska ligans bästa målvakter under fjolårets säsong och borde vara av intresse för ett flertal klubbar i de nordiska ligorna, kanske till och med i övriga Europa!!!

Men ett ännu obekräftat rykte gör gällande att Elfsborg kan bli Eddies nya klubbadress. Boråslagets givne förstemålvakt Johan Wiland har lämnat klubben för Köpenhamn. Kvar mellan stolparna står den duktige, men relativt oprövade, målvakten Abbas Hassan. Frågan är om hårdsatsande Elfsborg vågar chansa på Hassan? Eller gör man precis som IFK Göteborg gjorde ifjol?

David Stenman och Erik Dahlin var IFK Göteborgs målvaktspar under större delen av försäsongen 2008. "Så här kommer det att se ut", hävdade tränare och sportchef, "Även om vi alltid kollar på bra spelare". Men någon månad innan Allsvenskan drog igång värvade man Kim Christensen från danska FC Nordsjaelland och han blev den givne förstemålvakten för IFK Göteborg.

Eddie själv har inte mycket att säga enligt AB
-Jag har varit i Norge i sju år och det kanske är dags att se sig om efter något nytt.
-Är allsvenskan möjligt?
– Självklart är det intressant, men jag är på ledighet och har inte pratat med min agent.


Som vanligt åker Eddie med på landslagets Januari-turné. Möjligen som ny målvakt i Elfsborg.

2 kommentarer:

Röd Guling sa...

Elfsborg har redan värvat en målvakt i Joakim Wulff, samtidigt som de har gett löfte till Abbas om att han är förstemålvakt 2009. Ett löfte som låg till grund för att Abbas förlängde kontraktet häromåret. Det vore konstigt och lite rövhålsaktigt om de tog in Eddie i det läget.

Anonym sa...

Löften väger lätt vid behov. Jag tror att behovet av Gustavsson finns och att han snart signar för Ellos. Dessutom till en hög bonus. De har fläsk och behov.