torsdag 22 januari 2009

1,3 miljarder? nej tack...


Ingen har väl undgått den senaste tidens rekordtransferrykte mellan den gudabenådade Kaká och nyrika Mancehester City. Enligt AC Milan själva skulle affären hamna på strax under 3 miljarder kronor. 1,3 för övergången, 1,3 till Kaká själv och resten i administrativa avgifter som t.ex advokater, agenter m.m.

Smaka lite på den mellanskillnaden... 400 miljoner till agenter etc... Det är mer än vad Gamla Ullevi kostade att bygga...

Men känn på siffran 1,3 miljarder kronor? 1 300 000 000 spänn? Fär 5 års tjänstgöring? Hur kan man tacka nej till det? Rent sportsligt kan man ha åsikter att gå från ett lag med tradition och ambition att tillhöra toppskiktet, till en ren chansning.

Kaká är ett av de mest eftertraktade namnen bland storklubbarna, inte minst efter den senaste tidens spekulationer och han skall tydligen ha nämnt att Real Madrid var den enda lösningen för honom om han skulle gå vidare från Italien. Samma klubb har också skvallrat om intresset för raketen Pato där direktör Perez lär ha lagt undan 95 miljoner euro för ett köp av Kaká.

Då först börjar vissa saker att klarna, framför allt det sportsliga men det ekonomiska? Att tacka nej till 1,3 miljarder för 5 år kommer för alltid att vara en olöst gåta. Vi snackar om 260 miljoner per år, 21 miljoner i månaden eller ca 5,4 miljoner i veckan. Ok då vi drar till med 770 000 om dagen, 32 000 i timmen, 534 spänn i minuten, nästan 10 spänn i sekunden *puh*

Stort är det i alla fall, och om Real satsar och får igenom Kaka´, Pato och Ronaldo så är t.o.m. jag böjd som gammal Barcafreak att buga och bocka för den satsningen...

Ge fan i Messi bara!

/Sportchefen

7 kommentarer:

Unknown sa...

Du som blåvit kommer kanske aldrig att begripa det. Vi som hyser rödblå sympatier förstår genast och hyllar Kaká. Pengar är ju inte allt.

Men var inte ledsen för det, du skriver en bra blogg. Så bra att den trots att den är lite färgad lockar till och med mig, som Öisare, att läsa. Keep it up!

Geigert sa...

Tackar :)

Bara en liten passus, Sportchefen är inte blåvit ;)

Anonym sa...

Håller med Jens, allt handlar inte om pengar. Kaka är ju tydligen kristen (inget sex före äktenskap och hela den biten) och han kanske helt enkelt inte är lika pengakåt som många andra. Jag menar 250 miljoner i Milan och vara lycklig i fem år är kanske bättre än 1,3 miljarder och vara olycklig i Man C i fem år?

Geigert sa...

Anonym: Det känns lite så...

Undrar dock vad Berlusconi har skickar för kuvert som lojalitetstack...?

Kaká hamnar nog bara i Madrid eller Barcelona efter Milan om man får tippa... Allt annat känns onödigt "och waste of talent" ;)

Anonym sa...

Jag var nere i Milano igår.
De stod och sjöng utanför Kakas hus hela nätter och dagar. Kaka vinkade och klappade takt från fönstret.

Geigert sa...

Är det sant? Riktigt stort! Vinkade han med eurosedlar eller? ;)

Unknown sa...

Jag kanske drog lite förhastade slutsatser! Ber om ursäkt å det starkaste.
Var gäller Kaká så tror jag som Anonym att han har en bekväm liten peng i Milan och kanske rentav trivs i stan? Antingen det eller så tycker han 'Real Madrid' ser bättre ut på CV:et än 'Manchetser City'. Kan man ju hålla med om, även om det känns väldigt gjort att gå till de vitlila.