tisdag 3 februari 2009

Snacka om sista-minuten-värvning

Gårdagens stängning av transferfönstret i Europa bjöd som vanligt på en del nagelbitande för supportrar både här och där. Dock blev de stora övergångarna relativt få trots allt. Ricardo Quaresma lämnar Milano och Inter för att gå på lån till Chelsea, och brasse-floppen Jo lånas ut från Manchester City till Everton. Och Mattias Bjärsmyr blir kvar i Blåvitt minst ett halvår till.

Som Liverpool-anhängare var det tråkigt att se att Robbie Keane återvände till London och White Hart Lane, bara ett drygt halvår efter att han äntligen kommit till "klubben i hans hjärta". Okej att Keane inte motsvarat förväntningarna, okej att Rafa Benitez nu föredrar ett 4-2-3-1-system, men lite mer tid bör man väl ge ett nyförvärv som kostade drygt 19 miljoner pund? Nu sägs Benitez och Pool få cirka 12 miljoner pund tillbaka, och det känns väl sådär.

En spelare som också bytte klubb var Tobias Hyséns gamla lagkamrat i Sunderland, Michael Chopra. Han lånas nu ut till Cardiff City i den engelska andradivisionen, och affären var verkligen vad man kan kalla sista-minuten-värvning. Enligt uppgifter blev allting nämligen klart 55 sekunder (!) innan transferfönstret stängde. En klackvärvning, helt klart. Newcastle-upon-Tyne-födde Chopra, som även har ett förflutet i Newcastle United, har representerat Cardiff tidigare. Faktiskt så sent som i början av innevarande säsong, då han smällde in fem mål för klubben (även då på lån). Nu sägs han stanna där permanent efter denna låneperiod. Annars kommer det ju ett nytt transferfönster i sommar...

Inga kommentarer: