torsdag 19 februari 2009

Bestäm dig!

Lite tröttkörd är diskussionen nu kring Henrik Larssons sportsliga närvaro i Helsingborg. Hur fasen skall han ha det (igen) och vad är problemet (igen)? Vi känner till turerna med hans vara eller icke vara tidigare och behöver inte dra det i långbänk ytterligare en gång. I dagens Sportbladet på webben kan vi läsa att det åter igen är strul med avtal inför kommande säsong, och nu pratar vi fotboll, bara så att vi är klara med vilken idrott det rör sig om denna gång.

Vi har hyllat Henke här tidigare och kommer för alltid att göra det med tanke på vilka prestationer karln har gjort för vårt kära landslag men nu börjar denna soppan även att rinna över hos K&G. Bara innebandyfrågan är ett kapitel för sig. Ge mig ett namn på en allsvensk fotbollsspelare som skulle få klartecken till spel i en annan elitidrott under vintern och riskera sin karriär och göra försäkringsbolag, sponsorer, riskkapitalister, supportar, lagkamrater, tränare, förbundskaptener, ett helt land och vänner sjuka av oro för vad som kan hända.

Ge mig ett namn i den kategorin... Det finns bara inte.

Jag menar, om man nu vill spela fotboll och bara har HIF för ögonen, varför inte bara komma överens om ett avtal med en efterskänkt lön till någon ungdomsverksamhet eller till Högaborg (moderklubben)? För det kan ju bara inte ha med ekonomin att göra? För det har han ju själv överbevisat genom att först tacka nej till en fortsättning i FC Barcelona för att sen även "hoppa" av Manchester Uniteds ligaguldsstrid och ett ev. Champions Leagueguld till. Dessutom tackat nej till Marsielles generösa erbjudande på ålderns höst med många sköna miljoner i "sign-on."

Varför strular Henke med Helsingborgs IF?

Vi är lite trötta på den diskussionen nu faktiskt och påvisar att en hjältegloria kan faktiskt börja smådarra lite på ålderns höst eller bara bli lite grov i kanterna, titta bara på Peter Forsberg.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Foppa vill ju spela för sin egen skull, för kärleken till idrotten, varför Henke vill fortsätta är mer tveksamt men hans ego verkar vara klart mer inblandat än i foppas famn. Har svårt att se henke i en DM-match mot ett lokalt sketlag.

Geigert sa...

Om det är basket, handboll eller curling då? ;)