onsdag 18 februari 2009

"Opp till bevis"

Till 99% så handlade det om underhållning men budskapet var klart och enkelt. När Sven Melander äntrade estraden i det dåvarande populära TV-programmet så låg spänningen l luften. Visst det är underhållning men absolut prestige och det gällde att syna bluffarna helt enkelt.

Kortfattat så var det ett par tävlande som skulle gissa på vilka yrken ett antal personer hade genom att låta dem göra en del sysslor som dom trodde skulle passa dem. Opp till bevis helt enkelt!

Ni kan ju få gissa vilka yrken männen på bilden ovan har för att leka lite "Opp till bevis" på Klackar och Grejer :)
Vi drar den paralellen oavkortat till kvällens ödesmatch i Ålborg för den nytillträdde tränaren Magnus Pehrson. Ni känner till turerna men vi kan återskapa dem kort. Pehrson signar med Gais ett treårsavtal (var det fyra?) med fria tyglar att bygga sportslig framgång på lång sikt. Samarbetet är succé direkt, trots att den sportsliga framgången uteblev första året men det var inga problem eftersom arbetet var på just lååååång sikt. Laget ser en komplett framtidslösning börja gro och Pehrson tar även vid rodret som lagets talesman i Klubb TV. Gais har hittat en fullgod ersättare till Rolle Nilsson och nu började man få hopp igen i Gaislägret.

Helt plötsligt sätter sig Pehrson på Danmarksfärjan och flörtar med Ålborg, utan Gais vetskap, med bindande kontrakt dessutom.

Ålborg som har jagat andra svenskar tidigare utan resultat, hoppas nu på att få dit Pehrson omgående med take på att man är inne i sitt liga spel samt andra viktiga cupuppgifter. Samtidigt börjar laget att vinna igen med sin andretränare, Allan Kuhn och inleder en fantastsik trend med laget som han dessutom spetsar med 2-2 på Old Trafford i Champions League som resulterar i avancemang till UEFA-spel, inför ögonen av bl.a. Magnus Pehrson.

Well, Ålborg fullföljer uppdraget och kontrakterar Gais tränare och kärleken som uppstod då till sin nye tränare i Göteborg ersätts lika snabbt som blixten till hat och högförräderi. På Gaisgården är besvikelsen stor med tanke på att man dels åter igen hittat en framtidsman en ännu en gång sett hur han sipprar ut genom fingrarna. MP hade ju stått framför sponsorerna och raljerat över vilken utmaning detta kommer att bli, hur han hittat hem igen till Göteborg och hur han under en längre period skulle sätta Gais på kartan på allvar igen.

Sen satte han sig på Danmarksbåten...

Nu är ju MP där han är och det är inget man kan ändra på just nu. Men faktum är ju att skarpt läge kommer närmre med SAS-ligan och redan ikväll så väntar "Judgements Day" för "Mannen som petade Kuhn". Ikväll är det ju UEFA-cupen som gäller och kvartsfinalspel mot Deportivo La Coruna. En cup som för övrigt Allan Kuhn förtjänstfullt lett laget till under jakten på en ny tränare. En av lagets viktigaste matcher på riktigt länge med ett klassiskt dubbelmöte (hemma/borta) med början i Ålborg ikväll där det bara finns en sak som gäller för Magnus Pehrson
-
- Opp till bevis!
-
Torsk ikväll och även de ca 3-4% som förespråkade en ny tränare framför stadens mest populäraste person just nu, Allan Kuhn, kommer även dom att stryka på foten. Ikväll får det inte gå fel, Ålborg måste prestera med den nye tränaren annars kommer halva Danmark gå omkring och säga: - Hvorför i helvede tog dem hit den Svenske idiot?
Torsk ikväll och uppförsbacken i Ålborg är brantare än Himalaya för MP.
-
- Opp till bevis Magnus... Opp till fucking bevis for faeen!
-
Ett tips för er som vill följa dramat på ett annorlunda men sjukt vinklat sätt rekommenderar vi http://www.gais.nu/
-
/Sportchefen

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja det skall bli spännande att se hur det går för Adde & co. Vissa spelbolag "livestreamar" matchen, exv Unibet för den som har konto där. Även Bremen-Milan visas tror jag.

Anonym sa...

Svagt att inte viasatfotboll sänder. Det är ju trots allt de två största matcherna i europa idag. På Opp till bevisfrågan så hoppas jag att dem är odds-sättare.
//Janusch

Lars Haglund sa...

Och där tog MP hem spelet igen. Jag får "Svennis" vibbar på den här grabben. Sveriges nästa förbundskapten?