fredag 6 februari 2009

Home Sweet Home


Väl hemkommen efter ett organiserat kaos regisserat av Ryan Air från London så har man äntligen hittat till rätt plats. Gamla Ullevi och den enda möblerade logen för tillfället. Ett litet krypin där jag tänkte delge er några tankar efter en liten rundtur under förmiddagen.



Först till London och en makalös inramning när West Ham besökte The Gunners på The Emirates på lördagen. Visserligen 0-0 vilket var lite trist men allt runt omkring med souvenirshop, pubar, lounge 60.000 på läktaren samt Arshavin-hysterin som rådde går inte att beskriva. Arsenal kan det här med att hålla i ett fotbollsevenemang till 100% och vi gick nöjda och belåtna därifrån. Det här med arrangemang kring en fotbollsmatch samt all kultur omkring är engelsmännen helt överlägsna alla andra. Så enkelt är det fast Highbury hade aldrig kännts fel en gång till i livet...

Dagen efter hamnade vi som sagt i ett London dör ett gäng snöflingor lamslog hela staden. 10 miljoner människor var paralyserade och sprang ut och tog bilder som om de sett ett norrsken. Tunnelbanan stängdes ner, bussar slutade gå och taxibilarna (de få som vågade sig ut) kanade omkring med skrämda Pakistanier och 60-åriga engelska gubbar bakom ratten med torrskoda, blankslitna däck. Vi smällde med refuger och hasade omkring överallt innan vi väl kom fram till Stansted. Sen började helvetet.

Inställt och ingen kunde svara på frågor, ej heller vara behjälpliga. Vi fick tag i 5 st biljetter via SAS till Köpenhamn från London City Airport och att ta sig dit var en resa i sig. Vi hamnade i alla fall till slut på ett skyffe i Notting Hill där vi kunde övernatta inför den äntligen fixade hemresan från Heathrow direkt till Landvetter dagen därpå. Hemma igen efter 36 timmars virrvarr... *suck*

Skit i det nu för man kom hem hel och det är det som räknas och att Emirates numera adderas på listan över scener man besökt känns viktigare på något sätt.


Till Gamla Ullevi då, som snart skall ha premiär efter lång väntan. Utanför ser det ut som det alltid gjort och man undrar hur detta skall bli klart till i april. Och har man väl börjat undra över det externa så kan man lika gärna tänka på hur insidan skall kunna fungera med, för det finns brister.

1. Det kommer att regna någon eller flera gånger i Göteborg i år och har man då biljett på nedre sektionen samt de tre översta bänkraderna på övre halvan så blir man dyngsur och vi pratar om ca 7-8000 sittplatser. Taket samt öppningarna under detsamma är inte riktigt genomtänkt.

2. När det väl öster ner sen så är dräneringen usel och stora pölar kommer att samlas på betongläktarna vilket kommer att vara blött, slaskigt och frustrerande, även när det har slutat.

3. Arenan har ej ännu börjat installera mediautrustning av den enkla anledningen att man inte har haft den kompetensen. Man räknar kallt med OB-bussar utanför precis som förr istället för att göra som Åby och Scandinavium, inreda en egen TV-studio. Jag vet för arenachefen bad mig personligen att ta fram ett förslag på vad som behövs där inne... 60 dagar före premiären?

4. Det finns inga golvbrunnar i golvet på samtliga kiosker, vilket kan göra att samtliga enheter kan stängas om Miljö och Hälsa bestämmer sig för ett litet besök. Att det saknas en del handfat en de ställen med förstärker bara hur klantigt man planerat detta. Hur glömmer/missar man detta? Higab...hallå?

Missförstå mig rätt nu. Det finns fler brister men jag orkar inte dra detta nu för jag längtar som faan efter att detta skall komma igång och lite barnsjukdomar kommer vi att få leva med, så är det bara. Jag ville bara gnälla av mig lite... :)

/Sportchefen

16 kommentarer:

Bruce Banner sa...

De här 7000-8000 platserna. Är det då under förutsättning att det regnar snett?

Andreas sa...

Mellanrummen högst upp ska väl täppas till vad jag förstått.

Anonym sa...

Vad jag vet kommer det finnas en studio, iaf för storbildsproduktionen.
Och senast jag var i Scandinavium (P3-Guld) sköttes TV-produktionen från OB-buss i garaget.

Anonym sa...

Vad jag vet så har Scandinavium inget garage så det borde vara en super skräll om det stod en ob-buss där

Anonym sa...

Anonym:

Byt ut garage mot plats nedanför lastbryggan innanför garageport om det funkar bättre för dig.

Anonym sa...

Klarar man sig om man har plats längst ner på övre etaget? du som varit där när det regnat?

Bruce Banner sa...

Vid snett regn har man väl alltid chans slippa regnet? Alltså. Om du har vinden i ryggen där du står/sitter, så är det lugnt oavsett plats på arenan.

Anonym sa...

Mellanrummet längst upp vid taket verkar ha täppts till/minskats på den västra läktaren men inte på övriga.

Anonym sa...

Amatormassigt!

Geigert sa...

I min värld så skall man vara garanterad "torr" om man sitter på övre läktaren på en allsvensk arena byggd 2009.

Angående "mellanrummet" så ligger en del i att det måste släppas in syre för gräset.

Vad man gör idag är att nyttja dessa "glasväggar" till reklamskyltar men det kommer att glipa runt om...

brrrrrrr... ;)

Anonym sa...

Jag fryser aldrig när Blåvitt vinner, oavsett väder.

Jag frös inte en sekund den där höstdagen 2007, fastän man var genomblöt ända in på kroppen.

Eftersom Blåvitt alltid vinner så räknar jag med att aldrig frysa på nya arenan. :)

Anonym sa...

Tycker att sportchefen är ruskigt lik någon skådis eller religiös ledare. Kommer bara inte på vem.

Anonym sa...

Rent nonsens det här med att det behövs en öppning mellan tak/övre etage pga syretillförsel till gräset!!!

Titta ute i Europa, det finns mängder med stora arenor som tar 3 ggr så mkt publik som gamla Ullevi och har HELT stängda läktare. Konstigt nog växer även gräset där...

Anonym sa...

Sista anonym. Problemet är att gräset inte alls växer speciellt bra på de stora arenorna men till skillnad från oss har de råd att byta matta flera gånger per säsong för en kostnad av några miljoner per gång..

henke sa...

Två grejer känns stort just nu.
1. Jag var på Emirates före Sportchefen.
2. Sportchefen har Jerry Maguire som visningsbild.

Som en vis man en(?) gång sa:
Grande.

Anonym sa...

Emirates ser inte helt regntätt ut heller faktiskt. Kanske är en synvilla iofs.