måndag 16 februari 2009

Försäsongsmatcher - Hur kul kan det bli?

Även om solen allt som oftast tittar fram så här års och snön lyser med sin frånvaro, så är det i 9 fall av 10 ett rent helvete att bevittna försäsongsmatcher i Göteborg. Satt i Borås i förra veckan och det var absolut inte bättre där.

Huvudarenan för träningsmatcherna i Göteborg är oftast Valhalla IP, en arena som faktiskt lämpar sig väldigt väl för just försäsongsmatcher.

Men nu tycker jag att det är dags att satsa pengar på Valhalla. I samband med att Göteborg FC gjorde arenan till sin hemmaplan gjordes en viss upprustning. Man monterade Gamla (Gamla) Ullevis stolar på ena långsidan och byggde ett mindre tak över samma långsida. Säsongen 2008 flyttade Örgryte och Qviding sina hemmamatcher till Valhalla, och bortsett från det mindre läktarraset i Örgrytes sista hemmamatch så har arenan fungerat perfekt.

Men som sagt, nu tycker jag att man borde bygga om Valhalla IP till en inomhusarena. Förse även den andra långsidan med stolar, bygg en fast ståplatsläktare på "norra" kortsidan och bygg sedan ett tak över alltihop.

Om detta görs har vi helt plötsligt en fullstor fotbollsplan inomhus med plats för ca 3ooo - 3500 åskådare mitt i centrala stan. Förutom bättre tränings och matchmöjligheter så har vi också helt plötsligt bättre publikmöjligheter. Men det är självklart inte enbart av bekvämlighet jag tycker att det skall bli en inomhusarena. Nej, en sådan här förändring skulle ge elitklubbarna i Göteborg bättre förberedelser under försäsongen.

Jag vet att IFK Göteborg har sitt bedrövliga tält vid Delsjön men det är verkligen inget bra alternativ. För er som varit inne i tältet så vet ni att det är dålig luft, dåligt ljus och framförallt, det är ingen fullstor plan.
Och visst kommer det här att kosta en massa pengar, men om man slår ut det på antal sjukskrivningar relaterade till publikbesök på försäsongsmatch så tror jag att man mer eller mindre går jämt ut.

Nej, bygg in Valhalla IP nu! Helst innan torsdag.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med helt. Satt och tänkte samma sak på matchen.

Hade varit perfekt som inomhusarena.

Anonym sa...

helt ok ide....men de kanske e lite i överkant va man kan göra....tycker precis som du säger att man ska ha stolar på båda långsidorna....men ja tycker dock inte att fasta kortside läktare ät världens bästa alternativ...istället så tycker ja att man kan ha kvar flyttbara läktare men istället bara bygga ut dom så att dom täcker hela kortsidan....de skullle göra valhalla till en riktigt ok arena....men de där me att man skulle bygga in den är nog bara jobbigt..bygg istället än ny inomhus arena både billigare å bätre...hälsningar en öisare

Anonym sa...

Tycker det låter som en utmärkt idé.
Man kan ju fråga sig varför det inte redan nu finns en riktig inomhushall med fullstor plan osv med tanke på hur många lag som spelar i Göteborg. Den skulle bli välutnyttjad.
Sedan om det blir Valhalla eller en helt ny låter jag vara osagt.
Kanske inte så skoj för FC Göteborg att alltid spela inne, eller?

Anonym sa...

Det var när Öis flyttade dit 2007(!) som det rustades upp. Fc Göteborg spelade redan där.

Anonym sa...

Haha, den bilden har jag tagit :P