måndag 16 februari 2009

Brott lönar sig...


Det kokar i Milano just nu och anledningen är incidenten i den 29:e minuten på San Siro igår. Ett perfekt inlägg från en av matchens giganter, Maicon, landade på Adrianos huvud och sen ner på armen som styrde in 1-0 till hemmalaget. Hemma i TV-soffan var det en solklar hands och Abbiati i Milans mål protesterade direkt på klassiskt italienskt manér. Problemet är ju att de alltid protesterar, gestikulerar och viftar med armar vid minsta grej, vilket kanske beseglade deras öde just denna gången.

Domarteamet under ledning av den alltid perfekte Rossetti borde kanske ha sett vad som hände för vid samtliga 6-7 kameravinklar som rullades i rutan kunde man tydligt se att detta borde ha dömts bort. Dessutom ser man också att både domaren och även assisterande på linjen har "fritt skottfält" så blir detta ännu mer pannkaka.

- "Tjuvar"

Så kortfattat summerar Milanlägret gårdagens match med adress direkt till Adriano som firade målet lite skamset på väg mot fansen pekandes upp mot himlen och allt vad det innebär.

Och visst var det en stöld för innan det så var matchen jämn och stod och vägde. Milan var frejdigare och mer offensivare medans Inter i vanlig ordning väntade på rätt tillfälle att jobba med sin tyngd i Zlatan och Adriano.

Vi skall inte ta ifrån att matchen hade fantastiska individuella prestationer i t.ex 2-0 målet signerat Zlatan och Stankovic. 2-1 baljan där Ronaldinhos höger ytterskruv genom ett blåsvart försvar till Jankulovski som sedan hittade Pato (vilken spelare detta är) som enkelt bredsidade in målet bakom Julio Cesaer.

Matchen hade det mesta men tyvärr så var det domaren som avgjorde igår. Inte bara fadäsen vid 1-0 målet utan det borde nog ha dömts straff till bortalaget i den 79:e minuten då Inzaghi drogs ner med en nacksving tre meter framför domaren. Ingen hade protesterat om det blivit straff där, jo kanske hade Interspelarna gestikulerat, viftat med armarna och gapat lite för galleriet men dom hade accpeterat domslutet ändå.

Inzaghi förresten, hur i helvete får karln hålla på med sina jäkla fasoner när han blir avblåst för offside? Karln är väl ca 35 år och gapar högljutt i 2-3 minuter efter att han blivit avvinkad för en klockren offside? Dessutom när han har hela backlinjen att gå på? Varför blir han inte varnad? Märkligt...???

Hur som haver så avgjordes nog Serie A igår till Inters fördel. Istället för en 5-poängsmarginal till sin trätobroder så är nu glappet 9 pinnar till Juventus och 11 ner till Milan och vem av er tror att det är möjligt att man släpper detta greppet? Inte jag...

En annan bisarr sak i sammanhanget är intervjun med Adriano efter matchen. Inte ett ord från reporten om handsen, inte ens en antydan till händelsen. Bara tomt drabbel om segern, gud och annat tjafs. Ett sinnessjukt fegt klavertramp av den som ställde frågorna.

Det är här, med betoning på just HÄR endast, man saknar en Patrik Ekwall. Då hade Adriano fått det svettigt efteråt. SKÄMMES TAMEJFAAN......

Adriano är väl lite Klackar och Grejer ändå?

- "Tjuvar" skrek man på Piazza Duomo inatt.
Tjuvarna skämdes men sedan insåg man att det kan bärga scudetton och vem fasen minns Adrianos tjuvknep om 100 år?

Brott lönar sig...

Läs mer om dramat här: Aftonbladet.se

/Sportchefen

9 kommentarer:

Anonym sa...

Super-Pippo är väl så mycket klackar och grejer det kan bli. Minns bara Milans senaste CL-final där han blir skjuten i ryggen men firar målet som bara han kan. Efter matchen river han åt sig bucklan och springer själv bort till klacken.

De flesta liknande spelare tycker jag inte alls om (Mild, Gattusso, Gravesen och dylika spelare brukar få mina sympatier) men Pippo är så härligt överdriven att man bara måste älska honom. Fotboll är aldrig tråkigt med honom på planen.


För den vakne så är det ett foto på Zlatan och Ronaldinho från höstens match...

Geigert sa...

Freddie: Pippo är Pippo, det har du fullständigt rätt i, men om man vet om att man är offside så känns hans gnäll i 3 minuter helt sinnessjukt konstigt när laget jagar en kvittering?

Men visst, jag köper ditt resonemang :)

Och visst är det en gammal bild, liksom den från Copacabana ;)

Bruce Banner sa...

Dude, den handsen var väl ungefär lika alt. aningen mindre frivillig som den på just Pippo i senaste CL-finalen mot Liverpool.

Jag gillar inte nuvarande handsregel, men domare skall väl inte döma efter hur det borde vara? Hands handlar i dagsläget om avsikt, inte om fördel. Tyvärr.

Adriano råkade nicka på sin egen arm, hade han nickat på Maldinis i stället, är det solklar straff då?

Har änna svårt att ta till mig gnäll från Milanhåll öht.

Geigert sa...

Detta är inte från Milanhåll min gode Bruce utan en objektiv bedömning av ett mindre bra utförligt dagsverke av rättsskiparen och hans kompanjoner....

Sportchefen är gammal GOMORRA-fan :)

Hade bollen tagit på Maldinis hand så hade väl Rossetti förmodligen friat av en annan anledning och du vet nog vad jag menar med det.

Jag är mer trött på hur serie A fortfarande brottas med dessa problem 2009...

Geigert sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Geigert sa...

GOMORRA = Napoli såklart... :)

Anonym sa...

På tal om GOMORRA, en riktigt bra film men den fick mig att avsky Italien och dess korrumperade samhälle ännu mera.
Tillhör inte allt gnäll, fjolleri, filmningar och bögskräck italiensk fotboll?

Geigert sa...

Mik: Gomorra är fantastisk

Angående gnället, fjolleri, filmningar och bögskräck så är det just det som är charmen med italiensk fotboll... det ingår liksom i paketet :)

Bruce Banner sa...

Håller också några tummar på Napoli och kan på många sätt charmas av det i italiensk fotboll som många andra spyr på.

Jag såg inte matchen och kan inte säga ett skit om Rosettis insats i övrigt. Men enligt nuvarande tillämpning av handsregeln, så var det korrekt att godkänna den.