onsdag 18 februari 2009

Örgryte - Västra Frölunda 4-1 (2-1)

Sammanfattningsvis så handlar det om några ledord från Öisgården...

Kallt, fult och hemmaseger...

Örgryte vann komfortabelt och tog sin första seger för säsongen med 4-1 (2-1). Viktigt med tanke på självförtroende givetvis och detta trots att bortalaget nätade efter blott en minut. Efter det så var det enbart ett lag på planen i kylan och till slut så bearbetades div II gänget (div 1 södra , tack roby) från väster ner helt. Bortalaget skall ändå ha heder för att de kom ut taggade och gav allt i närkampsspelet vilket var en välbehövlig väckarklocka för många orutinerade gossar i Örgryte.

Det tog 15 minuter innan matchen fick karaktär och då var det Pavel Zavadil som styrde det mesta. Tjecken utgick dock i paus, tyvärr för han är en sevärdhet.

Det kunde varit fler mål men den första halvtimmen av andra halvlek var seg och händelsefattig. Legvinski fick en halvlek och uppträdde precis som man förväntade sig med enkel spel i sidled och 99% passningssäkerhet.

Matchen präglades av ett ganska fult spel vilket 1 rött (Frölunda) och 6 gula kort påvisar. Men samtliga kort var faktiskt korrekta och helt enligt en regelbok vi skall följa, även om det råder träningsmatchstämpel över matchen.