fredag 20 februari 2009

Den Blåvita Revolutionen 2009?

1789 inleddes den franska revolutionen och genom den avskaffades en absolut monarki med feodala privilegier för adeln och prästerskapet; i dess ställe kom ett statsskick som ville utgå från upplysningens idéer. Omvälvningen var förenad med betydande konflikter. Denna handling var viktigt för att störta den sittande makten. Många av de som deltog i stormningen var borgare som var trötta på den orättvisa vardagen där fattiga var helt glömda.

Igår, 220 (edit) år senare är det dags för nästa omvälvande förändring och den kommer från Kamratgården. IFK Göteborg går ut efter utskåpningen på Valhallas konst(snö)gräs av Fredrikstad med 6-2 att man skall börja "Spela mer fotboll" .
-
Där har ni framgångsreceptet av årets upplaga av Änglarna.
-
Skämt åsido så ligger det ju självklart mycket mer i det enkla budskapet än bara att spela bollen. Man måste gå djupt in i huvudet på individerna Rehn, Olsson & Olausson för att hitta det specifika budskapet, men här ger man den enklaste signalen av dem alla inför årets säsong. Spela fotboll! Ljuv musik för en åskådare...
-
Och är det något lag i dagens allsvenska som har möjligheten med manskap, bakgrund, tradition och målsättning att genomföra detta så är det IFK Göteborg.
-
Igår rullades det enkelt och distinkt i 90 minuter enligt vittnen. Bollen spelades effektivt framåt och snabbt och man producerade 6 baljor mot Norska ligans silvermedaljörer. Visst släppte man 2 st. men det måste man räkna med om man skall satsa framåt. För att lyckas så måste man ha med lite svinn i baken helt enkelt. Inte direkt i Lasse Falks anda...
-
Grattis alla änglar om detta genomförs för det kommer att krävas hög toleranströskel från alla innebörande för att detta skall kunna fungera. Lite poängtapp i början får inte rubba planen om man vill lyckas fullt ut. Budskapet låter mycket spännande och som fotbollsälskare så gläds man när man nås av dessa "sunda" offensiva tankar igen i Svensk fotboll.
-
Pontus Wernbloom och Tobias Hysén tryckte in 3 baljor vardera i anfallet, skapligt facit det med Robin Söder som det tredje alternativet bjuder IFK upp till dans om det vassaste anfallsparet i allsvenskan 2009 redan under träningsmatcherna. Eller vad säger ni själva? Visst känns detta rätt väg att gå? Vilka orkar (hinner) svara upp innan premiären?
-
Äntligen lite Klackar och Grejer i taktikblocket!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vill bara flika in att Fredrikstad faktiskt saknade sina 4 ordinarie mittfältare. D V S hela mittfältet. Men visst 2 hattrick och totalt 6 mål skapar ju förväntningar på IFK. Festligt bara det :)

Anonym sa...

Vill inte vara petig Chefen...men går man tillbaka 320 år i tiden så hamnar vi på 1689.

Anonym sa...

För övrigt känns det lovande i år. Skall bli kul att följa IFK, men risken är väl att några försvinner i sommar.

Geigert sa...

helvete då...... :)

Anonym sa...

IFK kan inte ha Sveriges farligaste anfallspar eftersom vi kör bara med en anfallare ;)