måndag 15 december 2008

Svensson ersätter Bjärsmyr


Att Karl Svensson, som helst slipper bli kallad Kalle, samtalar med Håkan Mild om en comeback i Blåvitt, är knappast en hemlighet. Karl, som nu sägs ha bestämt sig för att lämna Frankrike, har nu intensifierat kontakten med Alfred Gärdes väg. Enligt uppgifter till Klackar & Grejer ses Svensson som ett högst realistiskt och i det närmaste klart nyförvärv hos IFK Göteborg. Bli inte förvånade alls om IFK:s mittbackspar under våren 2009 heter Karl Svensson och Ragnar Sigurdsson.

För Mattias Bjärsmyr kommer troligtvis att lämna klubben innan nästa allsvenska säsong startar. Mr Mild väntar endast på att ett acceptabelt bud ska inkomma till hans kontor, vilket det i dagsläget inte har gjort. Mild säljer "Bjärsa" om han får hem Kalle (förlåt, ibland är det oundvikligt), men inte till vilket pris som helst. Däremot står Bjärsmyr före Sigurdsson i kön, som nog får vänta minst till sommaren innan han släpps.

Eftersom knappt någon har sett Svensson spela på länge är formen svår att bedöma. Men att grunderna finns det för den forne landslagsbacken (ja men truppmedlem i alla fall), går väl inte att tveka på. Kanske vore det till och med ett uppsving för IFK? Bjärsmyr i all ära, men med rätt träning och matchning kan nog Svensson/Sigurdsson bli ett ännu bättre mittlås?

Med det bytet är nog Mild förhållandevis nöjd med truppen, även om det sägs att man jagar en offensiv förstärkning till. Martin Ericsson blev det inte, men kanske Andreas Johansson? Eller har Håkan och tränarna en bomb att vaska fram lagom till nyår?

Här är den troliga startelvan med två nyförvärv (Sana och Svensson):

Kim Christensen
Erik Lund, Karl Svensson, Ragnar Sigurdsson, Hjalmar Jonsson
Gustav Svensson
Stefan Selakovic, Thomas Olsson, Pontus Wernbloom, Tobias Hysén
Robin Söder

Gardering för att Jakob Johansson kan aspirera på Olssons plats, samt att högermittfältet är öppet efter Alexanderssons avsked. Någonstans lär de väl vilja få plats med Adam Johansson också?


In hittills: Tobias Sana (Qviding).

Troligtvis in: Karl Svensson (Caen).

Ut: Niclas Alexandersson (fikar och shoppar kläder, blir sedan lärare), Jonatan Berg (tränar med laget, letar provspel), Oskar Gustafsson (oklart, säkert Frölunda).

Ryktas det om in: Andreas Johansson (Ålborg), Mikael Nilsson (Panannanathinkaisososos).

Ryktas det om ut: Pontus Wernbloom, Gustav Svensson, Mattias Bjärsmyr, Ragnar Sigurdsson, Adam Johansson, Kim Christensen.

Flyttas upp: Robin Söder, Mikael Dyrestam, Nicklas Bärkroth.

Får kanske plats: Erik Dahlin (åter från Frölunda).

Får kanske inte plats: David Stenman (lånas ev. ut till Qviding), Petter Björlund.

5 kommentarer:

Geigert sa...

Vem ersätter Wernbloom? ;)

Praktikanten sa...

Förhoppningsvis behövs det inte. Men okej jag lägger till en ryktas ut längst ner också :)

Anonym sa...

Adam? Det är trist att den enda platsen som det verkligen är hård konkurrens om är HB så att man inte kan spela både Adam & Erik samtidigt.

Var det inte snack om att Erik även kunde lira VB (minns någon Sv fans-intervju när han var ny)?

Anonym sa...

Klart att Adam Johansson tar högerytterplatsen före Selakovic.
Enligt Bjärsa själv idag så ska han inte flytta.
Just nu är inte den lediga mittbacksplatsen i den holländska klubben han samtalade med ledig.Men det kan ju den å andra sidan vara efter nyår :)

Anonym sa...

Adam är ju askass som högermitt.