tisdag 16 december 2008

Nu finns inga ursäkter längre...

Samtidigt med landslagspresentationen idag, kungjorde också fotbollshövding Lagrell att det är spikat med fem proffsdomare nästa år i Allsvenskan.
- Vi gör det för att de ska kunna koncentrera sig på att döma, säger Lars-Åke Lagrell till fotbollskanalen.se.

Det innebär att följande fem gubbar slipper jobba med annat än att träna och döma fotboll nästa år: Martin Hansson, Martin Ingvarsson, Stefan Johannesson, Daniel Stålhammar och Markus Strömbergsson.

Det innebär också att ursäkterna om förberedelser inte är okej längre. Tidigare vissa domare ursäktat taskiga bedömningar med att de både jobbar och sen måste stressa till matcherna. De dagarna är förbi nu för Hands-Hansson och de andra fyra. Vad ska ni skylla på 2009? Nu när ni har hela dagarna, sju dagar i veckan, på er att träna, läsa regler och förbereda er på alla möjliga sätt.

Och kanske en ännu viktigare fråga; är detta de fem bästa domarna som Allsvenskan har? Eller var det de fem som lättast kunde säga upp sig från sina jobb? Hade någon av dem A-kassa tidigare? Finns det någon domare man hellre skulle sett som proffs nästa år? Låt diskussionerna flöda...

Men en sak är säker - Martin Hansson är inte klackar och grejer.

1 kommentar:

Geigert sa...

Så där ja... Äntligen har förbundet börja läsa på Klackar och Grejer.

Hårt enträget arbete lönar sig.

Men vi kvarstår ändå med Lex Hansson i Grejsvenskan 2009 för oavsett om han är utvilad och 100% förberedd så ser han inga hands i straffområdet...