torsdag 11 december 2008

Gais on!



Knappt har Nya Gamla Ullevi 2009 fått sitt gröna gräs, förrän nästa arenaprojekt ska invigas. Den här gången handlar det om ett fruset underlag, då stadens nya isbana på Heden också ska ha ett namn. GP skriver att isbanan än så länge ska gå under namnet Arena Heden, eller alternativt Is på Heden. Dessutom finns det lysande förslaget Heden on Ice... Tidningen utlyser nu en tävling bland sina läsare för att hitta ett bra namn. Klackar och Grejer vill ju inte vara sämre, så in med era namnförslag i kommentarsfältet. Annars finns ju en ganska klar lösning - kalla in Sture Allén igen! Kanske kan bandyarenan då få namnet... Arena Heden?

På lördag spelas den första matchen på Nya Gamla Arena Heden On Ice, då Gais Bandy tar emot rivalen Ale-Surte BK. En spännande match säkerligen, om man har tid och kraft att intressera sig för bandy. En sport som dog ut samtidigt som "Pinnen" Ramström la den lindade klubban på hyllan hemma i garaget. Ska vi hitta något som är klackar och grejer med bandy, då måste det bli Bengt "Pinnen" Ramström. Troligtvis blir det lite bengaler och grejer på lördag, men efter ett tag dör nog intresset ut där också.

Gais är ju annars heta just denna vecka. Bandypremiär och dessutom en ny tränare till fotbollens representationslag. AIK-Axén, som inte bara har en tatuering med Solnaklubbens klubbmärke på ena armen, utan också har döpt byrackan till Gary Sundgren (!), ska nu styra och ställa på Gaisgården. Axén är säkert en bra tränare, men man kan ju föreställa sig ett par scenarion de kommande åren. Varje gång han har avslutat en träning, där han har predikat om inställning och att ge allt för Gais, går han in i omklädningsrummet för att duscha. På väg till duschen går han förbi kapten Lundgren med bar överkropp. AIK-emblemet lyser in i Fredriks ögon, innan han vandrar vidare förbi Lundén och de andra. Varje dag under de kommande åren ska Gaisspelarna få se AIK-märket i sin omedelbara närhet. Det kommer bli mycket onödigt snack om detta under året, men Axén har ju tydligen aaallltid gillat Gais, enligt ett uttalande när han presenterades... Måste vara väldigt få som är uppväxta med supporterskap till både AIK och Gais?

Nerikes Allehanda skriver förresten annars intressant om Christer Wallins tränarvärvning:
"Gais ville först inte betala någon ersättning alls till ÖSK trots Axéns gällande kontrakt. Men Göteborgsklubben har nu gått med på att betala en mindre, symbolisk summa för övergången."
Ha då i åtanke att samma Wallin ville ta Ålborg till skiljenämnd för att de bara ville betala de dryga två miljoner som stod i Magnus Pehrssons kontrakt...

På väg från träningen drar Alexander på sig jackan, känner efter att bilnycklarna ligger i fickan och ropar till sig hunden.
- Gary... Gary Sundgreeeeen! Dags att åka hem nu.. Garyyyyy!
Det ekar över Gaisgården.
- Gaaaaary Sundgreeen!

De e la Gais.

15 kommentarer:

Anonym sa...

Det första namnet som slår mig är ju självklart "Hinkens damm"

Lars Haglund sa...

Välkommen till K&G praktikanten, mycket bra inledning. Mitt namnförslag, även om föregående talares var klockrent, blir "De menlösa barnens plan"

Shit, det var verkligen ett dåligt namn, jag tar tillbaka det.

Praktikanten sa...

Hinkens damm var ju verkligen superbt. Men tävlingen kan inte vara avgjord ännu, vi hoppas på fler förslag. Annars vet jag en billig namnkonsult som sagt...

Anonym sa...

hahaha, hinkens damm, strålande

Anonym sa...

Bara i gays, bara i gays

Anonym sa...

Bandy? vad fan är det?

Geigert sa...

Välkommen Praktikanten :)

Om Sture Allén får bestämma (gud förbjude) så knåpar han väl fram det revolutinerande: Excercisheden...???

Anonym sa...

Gamla Ullevi är väl ett givet namnval?

Anonym sa...

Duschen är inga problem eftersom tränare och spelare inte delar rum på Gaisgården...
Visste du inte det? Antagligen inte eftersom du är praktikant :)

Anonym sa...

varför inte "nya heden"?

Geigert sa...

... undrar för övrigt hur kamraterna i delsjön har reagerat över Rehns DIF-hjärta?

fast en tatuering är nog lite väl stickande i ögonen. haha, speciellt på lundgren :)

Anonym sa...

Om vi nu måste kalla allt för Ullevi i någon form i denna stan, och det verkar trots allt som att vi måste det, så finns det bara ett alternativ:

Kalla Ullevi, theater of frozen dreams.

Eller varför inte:

"ett helrör on the rocks".

Anonym sa...

Självklart ska den heta:

Stadium of Ice!

Anonym sa...

Det är väl inget nytt att Gais och Aik har ett nära samarbete? Axén har väl sett vad som hände Wilton och Kari Stephenson när de visade upp sig i farmarlagets grönsvarta tröja.

Anonym sa...

Och vadå? Att Axén är gnagare är väl inget märkvärdigt. öis gamla tränare Hamrén är också råtta för att inte tala om blowits Stefan Rehn som sugit kuk i både djurgården och uppen på kamratgården.Kasta inte sten i glashus...