måndag 22 december 2008

Gais tar över

Nu är det dags - Gais tar klivet upp som allsvenskt topplag. GT gör idag stor sak av Gais förvandling från elva i november till guldutmanare kommande säsong. Tidningen slår fast att det nu handlar om "Nya superheta Gais" (skrivreglerna har de dock inte kollat upp då man stavar det GAIS).

I Gais treårsplan står det nämligen att laget under 2009 ska vara med bland de fyra främsta lagen i Allsvenskan, och utmana om guldet. Och då måste det ju bli så. Förvandlingen har man gjort i smyg från det att Allsvenskan avslutades för mindre än två månader sedan. Glömda är de fyra poängen på de sista fem matcherna, för nu har man bytt skepnad i raketfart.

Man skriver vidare att klubben idag har hela sex miljoner i eget kapital, har anställt en klubbdirektör, värvat en ungdomskonsulent från Häcken, förstärkt marknadssidan, har en mönsteranläggning i Gais-gården och dessutom har haft de hetaste tränarna i Sverige de senaste åren. Det sistnämnda har gett utslag och eko i form av två raka elfteplaceringar i Allsvenskan.

Vi ska inte heller glömma att spelare som Richard Spong, Magnus Jonsson, Pär Ericsson, Mikael Dahlgren, Christos Cristoforidis samt tre super-islänningar har anslutit till klubben, som omsätter ungefär 10-12 spelare från 2008 till 2009. Som GT slår fast - Gais är här för att utmana. Och kanske kan vi dela ut bucklan redan nu?

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, faan ... det är nog lika bra ...

Frankie sa...

Skrivreglerna säger att de lag vars förkortade namn uttalas bokstav för bokstav, som I-F-K skall stavas med versaler, de lag vars namn uttalas som ett ord som -Gais-, där stavas endast första bokstaven med versal. Hur jag vet? Jag har GT/Expressens skrivregler som nattbordslektyr.

Praktikanten sa...

Ja precis Frankie, det var ju det jag menade och därmed var GT:s rubrik fel. Du kanske borde se till att dina kvällstidningskollegor läser den lite nogrannare då.

Geigert sa...

Frankie: Vart hamnar då "och:et" i Gais? ;)

GAOIS el. Gaois... ?

God Jul

Anonym sa...

sicken skitblogg.

Anonym sa...

Det svåra med den skrivregeln är att AIK då skulle stavas med versaler – men Dif skulle stavas med gemener. Djurgårdare blir inte så glada då ...