fredag 19 december 2008

Han gav fotbojan ett ansikte

Tänk dig att kliva in i en Premier League-match och alla bara stirrar på just dig. Varför? Jo, du har en fotboja runt vristen. Det fick den nuvarande Liverpool-spelaren, då i Birmingham, Jermaine Pennant uppleva. Lite klackar och grejer är det allt att vara den enda spelare som spelat på högsta nivå med fotboja.

Bakgrunden är Pennants tragiska och idiotiska rattfylla i januari 2005, då han blev gripen efter att berusad kört in i en lyktstolpe med sin Mercedes. Händelsen inträffade i den lilla byn Aylesbury, och ledde sedermera till ett fängelsestraff på tre månader, men efter 30 dagar släpptes han mot skyddtillsyn. Till saken hör också att Pennant redan hade körförbud och saknade försäkring. Han hade nämligen redan dömts en gång för rattonykterhet...

Englands egen bad boy (finns ju ett gäng i och för sig) kunde dock fortsätta spela för Birmingham, dit han vid tillfället var utlånad till från Arsenal. Klubben ansökte om dispens hos FA att kringgå regeln för otillåten utrustning. När det positiva beskedet från förbundet kom var det fritt fram för Pennant igen, och mot Tottenham godkände även domaren Howard Webb fotbojan. Med Erik Edman på andra sidan planen genomförde Pennant den 2 april 2005 den historiska matchen. Sägas ska att både Gary Croft i Ipswich och Matthew Sparrow i Scunthorpe också har spelat med fotboja, men det var då inte i Premier League.

Snacka om läge att dra lite kommentar för motspelarna i alla fall. Trashtalk kan väl aldrig ha varit lättare än just då? Det finns inga bekräftade uppgifter på smålänska spydigheter, men vi lovar att ta upp saken med Erik vid tillfälle.

Utanför planen har Pennant också haft andra problem i livet, med en far (Gary Pennant) som är drogmissbrukare och dessutom sägs langa heroin rätt friskt i Nottinghams slumkvarter. Det och Jermaines rattfyllor är dock verkligen inte klackar och grejer. Pennant har numera svårt att ta en plats i Liverpool, och kanske har han spelat sin sista match under Rafa Benitez. Under hösten var han nämligen inblandad i lite fyllerubriker igen, då paparazzis fångade honom på bild sent på natten, svepandes en flaska Jack Daniels...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Varför skriva samma sak som GT gjorde men göra det tre veckor senare?

Praktikanten sa...

Hade ingen aning om att GT har gjort det, men i så fall är ju även de tre år sena så... Länk?