lördag 27 december 2008

IFK Göteborg börjar säsongen inomhus

Det är inte ens en månad kvar tills träningsmatchsäsongen drar igång. IFK Göteborg drar till Oslo-regionen och tar sig an norska mästarklubben Stabaeck. Och för en gång skull kanske det blir riktigt trivsamt att se en försäsongsmatch mitt i vintern.

Matchen kommer att spelas i nya Telenor Arena. För Stabaeck har, precis som Göteborgs klubbarna, en helt ny arena att spela på, den stora skillnaden är dock att det är en inomhusarena med konstgräs. Arena kommer förutom Stabaecks fotbollsmatcher även att rymma konserter och dylikt.
Matchen mellan Stabaeck och IFK Göteborg kommer också att bli den första på den nya arenan. Men när matchen spelas den 24 januari är arenan inte helt klar. Det ryktas att endast den ena långsidan kommer att vara öppen för publik under matchen. Men nog blir det en liten försmak av vad man har att vänta sig när nya Gamla Ullevi slår upp portarna till våren.

För den som vill veta lite mer kan jag nämna att det på arenan finns ett 40 tal loger som kostar från 500 000 norska kronor om året med en bindningstid på 3 år. Men då ingår förstås alla Stabaecks hemmamatcher i Tippeligan (15) och lite till. Tex en tre rätters middag inför varje match. Helt klart prisvärt.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Fick tips om en ny blogg som är igång med fokus på blåvitt och pengar. Helt klart läsvärd.
http://fotbollenspengar.blogspot.com/

Praktikanten sa...

"Fick ett tips"... Haha :)

Geigert sa...

Jag fick ett tips annars om att Everton skulle vinna idag hemma... DET kallar jag tips. :)