onsdag 17 december 2008

Tre klackar och en grej

Dagens första klack måste vara Åke Zetterströms artikel i GT om invigningen av Gamla Ullevi. Hela storyn är nämligen Klackar & Grejer. Någon har bestämt att den ska invigas officiellt först den 25 april. Orsakerna är oklara, men kanske har det med väder och vind att göra. Sakerna är två; dels ska den nämligen invigas av damlandslaget, som ska få Gamla Ullevi som ny nationalarena. Ett lag som kanske spelar två-tre matcher där per år. Vad har väl IFK, Öis och Gais att komma med då, arenans överlägset största hyresgäster. Och 25 april är flera veckor efter första matchen på arenan, kanske upp emot fem veckor om tidigareläggningen av Allsvenskan stämmer. Känns det inte lite avslaget med en dammatch fem veckor efter första matchen? Och hur många kommer på den matchen? Tänk om, tänk rätt. Tack.

Dagens andra klack handlar också om arenan. Enligt GT-Zäta har nu de tre alliansklubbarna hamnat i luven på varandra om vilken match som ska vara den första på Gamla Ullevi 2009. Öis och Gais var överens, och trodde IFK hade släppt den bollen. Då klev Seppo Vaihela in i handlingarna igen, och med tanke på vem som sitter med i SEF ska det ju bli spännande att se hur den dragkampen slutar... Annars har K&G redan framfört ett alternativ till IFK Göteborg, som vi hoppas att Andrej med flera jobbar på... Men Seppo - han är Klackar & Grejer han.

Klack tre går inte i fotbollens tecken - utan innebandyns. Efter Henke ska nu nämligen Jan-Ove Waldner, Mikael Appelqvist och Ara Abrahamian också börja lira innebandy. Visserligen i lägre divisioner, men tidningarnas rubriker gör nu brandmannasporten ännu mer till åtlöje. Fast det skulle ju vara rätt kul att se någon försöka tackla Ara... Det skulle vara Klackar & Grejer det...

En grej ska vi klämma in också. Och då blir det helt klart landslagstruppen, där Lasse Lager och hans ass-Roland tyckte att Mikael Dahlberg skulle platsa på USA-turnén. Ingen av de svenskar som vann norska ligan med Stabaek ansågs dock platsa. Roland A menade att man minsann visst hade sett flera matcher med Stabaek, men ingen av dem var tillräckligt bra. Mikael Dahlberg däremot, han har ju gjort en strålande säsong... Ge mig styrka.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Varför är inte SVFF, eller vilka det nu är, med och betalar en del av Gamla Ullevi då det ska bli hemmaplan för damlandslaget?
Eller är dom det och jag har bara missat något?

Anonym sa...

Lagerbäck har ju aldrig varit känd för att ta ut det bästa, laget eller hur?

Anonym sa...

Andrej är på semester till den 5 januari så han lär inte ha grejat alls. Men nu kvittade det då Seppos och GT:s snack bara var, ja, snack.