fredag 24 oktober 2008

Oldsberg, Keene och Berg

Den allsvenska säsongen har precis tagit slut. Gais har lyckats klara sig kvar i allsvenskan. Detta är naturligtvis något att fira. Bankett salen på Valand bokas och spelare, ledare, familjer och sponsorer möts i dörren av champagne.

Festsorlet dämpas när Ingvar Oldsberg kliver upp på scenen. Ingvar Oldsberg, mannen med det blåvita hjärtat, grabbar tag i micken och kör lite klackar och grejer. Grattis grattis. Tre minuter senare ursäktar sig Ingvar och säger att han måste lämna stället för han har ett annat evenemang på gång. Men innan han dribblar sig ner från scenen drar han igång husbandet och kör ett par rader i Frank Sinatras anda, ” I did it my WAAAAAAAAAY”, ridå. Ingvar förvinner och ingen förstår riktigt vad som hänt.

Timmar senare står James Keene i baren med en öl.
- I love gais, säger han.
- Det är min tur nu, nu lägger jag all min kraft på Premier League. Gais kommer alltid att vara en stor del av mitt hjärta, fortsätter han.
Några veckor senare skriver han på för Elfsborg.

I en annan del av lokalen står Jonatan Berg med en öl i handen.
- Det är IFK Göteborg som gäller nu säger han.

Allsvenskan 2007 drar igång och Jonatan sveper in ett mål mot AIK. Senare flyttar han till Trelleborg. I oktober vinner blåvitt guldet. Jonatan står bredvid.
- Nu är det IFK Göteborg som gäller, säger han.

Allsvenskan 2008 drar igång och Jonatan sveper in ett mål mot AIK.

Vad som händer nu? Det vet inte jag.

2 kommentarer:

Geigert sa...

Ingvar brukar väl hänga på "Oldsbeach" när han är hemma ifrån sina 5-7 herrgårdar i Västergörland?

Berg blir nog den förste som kommer att spela i samtliga alliansklubbar + BK Häcken...

2009 ÖIS
2010 BK Häcken
2011 Qviding
2012 VF
2013 Klubblös...

Keene lirar för $$$

/Sportchefen

Anonym sa...

En kompis har Jonte på sin MSN och han har tydligen sagt att ÖIS-ryktena är helt felaktiga. Däremot bekräftar han att han troligen inte spelar i Blåvitt nästa år.