onsdag 1 oktober 2008

Gamla Ullevi - herregud så fantasilöst...



Vi går mot nya tider inom fotbollen i Göteborg. Den nya arenan växer pampigt fram mellan allén och polishuset och det börjar så småningom "dofta" fotboll på allvar i stan. Framför allt så får man en magkänsla som man saknat tidigare i vetskapen om att en modern skådeplats snart ser sitt ljus på allvar...



Namnet på stoltheten har varit en akilleshäl och toppstyrda som vi är har pampen i stan, Göteborgs starke man, sossen och IFK-supporten, Göran Johansson deklarerat klart och tydligt att ett kommersiellt namn är uteslutet.

- Fine, det köper vi och förslagen börjar regna in, det ena bättre än det andra och så fortsätter det. Under resans gång växer beslutet närmare och i ren panik tillsätts en kommitté ledd av Svenska Akademiens stol nummer 3, professor Sture Allén för att lösa problemet...



- Fine, det köper vi också och dörren stängs, skylten med idéverkstad tänds och de jobbas febrilt med att plocka fram det perfekta namnet på en ny era i Göteborg. Vi är ju en "humorstad" och ordvitsarna börjar hagla in i vanlig ordning där "Stureplan" toppar listan på klassisk "go gubbe humor". Men arbetet är igång för det gäller mycket och alla inser hur viktigt detta är så att alla skall bli nöjda. Det gäller nu att komma fram med den perfekta, nytänkande och mest kreativa idén på mycket länge. Ett namn som överträffar allas förväntningar. Personligen sitter jag och väntar på att få utbrista:

Jaaaa, sä jävla bra, det blir ju perfekt !!!!!
-


Men detta är en viktig fråga med tanke på hur historien har varit tidigare. Först kom Ullevi 1916 med öppningsmatchen IFK Göteborg - AB Köpenhamn 2-2, sedan byggdes Ullevi 1958 (som en del envisas med att kalla Nya Ullevi) lagom till VM-slutspelet på hemmaplan varför den äldre varianten döptes om till Gamla Ullevi. Inga konstigheter, vi har ju vant oss vid detta.

Idag öppnade Allén dörren och varskodde hela den samlade pressen att man enats med ett förslag från utnämnda kommitté. Föreställ er journalisternas miner när förslaget lästes upp..

Gamla Ullevi!!!?????? Japp, ni läser rätt. Man hade enats om att ta det gamla namnet igen...

Nu ryter Sportchefen till och undrar egentligen vad dom sysslat med?

Hur i helskotta kan man efter flera dygn komma fram till detta? Vad tänker dom med?



Nej, lägg ner dravlet nu, samla er kring totempålen och hjälp oss att propagera och hylla en sann hjälte istället. En Gårdapojk som varit en av världens främsta i sitt gebit och blivit Il Professore med hela det Italienska folket. En man som representerat samtliga alliansklubbar i någon form under sin karriär. En man som fick Guldbollen 1946. En man som tog VM-silver 1958. En man som varit superstjärna i Milan och Fiorentina i 6 säsonger. En man som dessutom fått stå staty utanför arenan..!!!?? Hur svårt kan det vara?????




Gunnar Gren Arena

Där har ni namnet på den nya arenan, inget annat är acceptabelt.

Tack Laglund för inspirationen, nu kör vi så det ryker igen...

/Sportchefen

11 kommentarer:

Anonym sa...

Gunnar Gren Arena SUGER! Det är ett kass namn och jag hoppas innerligt att vi slipper det! Hellre Gamla Ullevi än GGA...

Geigert sa...

anonym: gamla ullevi är gammalt precis som namnet. ute, passé, fegt och intetsägande.

här har vi chansen att hedra en eller någon annan spelare än gren, varför inte ta tillvara på det då när det kommersiella fönstret (intäkterna) är stängd dörr?

hellre "de e la gött på kålleviarenan" eller goa gubbars lella skådeplats raj raj" än gamla ullevi. ;)

sportchefen

Anonym sa...

Eftersom man bygger på samma plats som gamla låg på känns det som det klart bästa namnet att behålla.
Gunnar ska stå staty ytan för mellan GUD och Ölme.

Anonym sa...

Extremt dålig svenska

Geigert sa...

snett ovan: man bygger på samma plats som ULLEVI byggdes 1916, inget annat.

"gamla ullevi" är en redan beprövad reträtt när (nya) Ullevi byggdes 1958 och klassikern döptes om.

t.o.m namnbytet är gammalt och förlegat..

sportchefen

Anonym sa...

Gunnar Gren Arena låter styltigt som fan.

Anonym sa...

Jag gillar faktiskt Gamla Ullevi som förslag. Man kanske tom kan sätta upp de gamla skyltarna.

Men som alt 2 tycker jag Gunnar gren arena är ett gott alternativ.

Fast helst skulle jag se en Håkan Mild IP fast det går väl aldrig småklubbarna med på

Lars Haglund sa...

Ullevi är ullevi och kommer alltid att vara ullevi. Och om det ena ullevi är ullevi och det andra ullevi också är ullevi, då är det okej. För ullevi och ullevi har alltid varit just ullevi.

Geigert sa...

laglund: fenomenet ligger lite i San Siro/Stadio Guiseppe Meazza.

Till VM 1990 bytte man namnet till Meazza för att hylla en legend som spelat för bägge klubbarna. Detta samtidigt som man moderniserade och byggde om arenan...

I folkmun är det ändå San Siro som gäller och jag tror att Gbg skulle kunna fungera på samma sätt.

Hylla Gren med statyn och namnet på den nyar arenan men i folkmun säger vi la Ullevi ändå...

Sportchefen

Anonym sa...

Arenan skall naturligtvis heta Ullevi och inget annat, det kommer den ändå alltid att heta i folkmun. Precis som exemplet i Milano. Vem fan kommer att säga - 'skall du på Gunnar Gren Area i kväll?'.

Döp i stället om mostertruckarenan på Skånegatan till Got Event Arena - dit lär man ju knappast ställa kosan så oftan ändå.

Anonym sa...

På svenskafans kom det fram ett ganska intressant förslag om att ge nya arenan ett nytt namn med fornnordisk anknytning. Finns många exempel man kan använda: Thorevi, Odium, Lokevi (får man in Leif "loket" Olsson på ett hörn? också)
Men min personliga favorit är ändå Helium efter Hel som vaktar underjorden!