torsdag 23 oktober 2008

Gais tappar skyttekungen...igen...

Historien lär nog upprepa sig i vanlig ordning för Gais. Den senaste tidens skyttekungar har lämnat efter en lyckosam säsong i eget perspektiv och med tanke på klubbens likvida problem år efter år så kan man inte tacka nej, det går bara inte...

Jag tänker inte backa bandet längre än till 2005 av etiska och sportsliga skäl utan börjar rakt av med Wilton Figuereido. 28 matcher i Superettan gav 15 baljor och Gnagets miljoner svepte in som en våt dröm över Gaisgården... Trots fansens protester.
Man värvade istället till sig Engelsmannen James Keene från Portsmouth. Succé direkt för duracellkaninen och resultatet i Allsvenskan 2006 blev 24 matcher och 10 mål. Dessutom 4 assist och 8 gula kort vilket var exakt den "killern" man letat efter... Då ringde Elfsborg (via Portsmouth) Ka-Tjing och så var Keene i Borås? Trots fansens protester...
Det hette "Portsmouth vill ha tillbaka Keene i a-truppen igen" Yeah Right...


Inför 2008 hittade man ett gäng brassar igen och den som lyst mest utan konkurrens är Wanderson do Carmo som med 8 mål så här långt varit klart vassast. Men som vanligt så kommer de större aktörerna stå på kö i mitten av november, om de inte gör det redan, för att signa denne artist och ge Gais ännu ett tillskott i den brandskattade kassan. Frågan är var han hamnar? Malmö FF är ett hett tips där ju Hasse och Rolle finns. Det var ju dom som tog hit honom och "Iff-Iff" lär nog rensa ordentligt i truppen och leta efter nya spelare.

Så vart hamnar Gais brassar 2009?

Wanderson do Carmo: Malmö FF
Daniel Morais Reis: Örgryte eller BK Häcken
Matao: Någonstan på andra sidan Atlanten
Pablo Campos: Hmm. Kan bli kvar faktiskt, vem vet det kanske finns en ny striker här?

/Sportchefen

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det här tempot gillar vi!

Lars Haglund sa...

Du glömde ju Khari "i´m very important to the jamaican nationalteam" Stevenson, han gick ju också till AIK

Geigert sa...

Hörru Laglund, med all respekt för Kari så uppfyllde han visserligen mycket inom dessa kriterier, men någon skyttekung var han väl ändå inte?

/Sportchefen