torsdag 2 oktober 2008

Och då sa Svennis

Sitter och skummar runt i ett allsvenskt vakuum där ingenting tycks betyda något längre. Det pratas om publiksiffror och standarden på svensk fotboll. Då hittar jag en intervju med Svennis, och han lägger sig i snacket om hur det står till i fotbollssverige.
-
"Svensk fotboll blir allt sämre och sämre" - det är ett påstående som vi kan höra och framför allt läsa i tidningar allt oftare. Detta påstående blir ofta resultatet av den pågående debatten om svensk fotboll. En debatt som söker svar på frågor typ: Varför sviker publiken? Varför går det så dåligt för vårt A-landslag? Varför görs det så få mål i allsvenskan? Låt mig en gång för alla slå fast följande: svensk fotboll är inte dålig! - den är tvärtom mycket bra.
-
Svensk fotboll är bra, men naturligtvis kan den bli ännu bättre. En åtgärd som vi måste vidta för att göra spelet mer attraktivt är att spela efter regelboken. Det förekommer allt för många knuffar och sparkar bakifrån på forwards idag. En tränare måste lära sina spelare att det är förbjudet att tackla bakifrån. Domarna har naturligtvis en viktig roll. De kan plocka fram det gula kortet mycket snabbare än de gör idag - och de får aldrig tveka att visa ut en spelare för orent spel.
-
Till sist - än en gång detta hatade ord systemfotboll. Vad är systemfotboll? Finns det lag på elitnivå i dag som inte har ett visst system i sitt spel? Svaret är nej. System finns och har alltid funnits. Det måste vara självklart att man har en viss organisation i sitt anfallsspel. En organisation som gör det lättare för oss att överlista motståndarnas försvarsspel.
-
Okej det var vad Svennis hade att säga, och det låter väl som alla andra uttalande om svensk fotboll. Den enda skillnaden är att texten är hämtad från tidningen Änglabladet, och just detta nr kom ut 1980!
-
28 år sedan. Vad fan, har det inte hänt något sedan dess?
-
I samma tidning kan man även läsa en text av Anders Bernmar.
-
Satsningen på unga talanger långt upp på seniorsidan har gett goda resultat och stimulerar naturligtvis enormt nedåt i leden, då alla vet att hård träning och de rätta ambitionerna kan leda till de stora engagemangen. Ännu återstår mycket både kvalitativt och kvantitativt, men det är inspirerande både för aktiva och ledare att vi inte i så stor utsträckning behöver värva färdiga spelare.
-
28 år sedan. Vad fan, har tiden stått still?
-

Undrar om klockan som dom annonserar ut i samma tidning fortfarande finns tillgänglig? Någon som vet?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Skicka in kupongen och se om det kommer någon klocka i brevlådan :)

Anonym sa...

Kan ni inte uppdatera lite oftare?
Det betyder så mycket för mig.


Pleasing pleasost!