fredag 24 oktober 2008

Mutat och klart?

På lördag avslutas Superettan i dramatisk stil. Tre lag har chansen till att gå direkt upp i Allsvenskan, ta en kvalplats eller stanna kvar. BK Häcken och Assyriska delar samma poäng med kraftigt målskillnadsövertag för Hisingsgänget medens Brommapojkarna sladdar strax bakom med en mindre...

I den sista omgången (lördag 14.00) har alla tre desutom hemmamatch.

BK Häcken vs Landskrona BOIS
Assyriska FF vs Ängelholms FF
IF Brommapojkarna vs Degerfors IF

Allt i sin ordning...
-

MEN, nu florerar det ett litet rykte att Assyriska "supportrar" skall ha skramlat ihop mer än 150.000 kr som skall utfalla i bonus till Landskronas "supportrar" OM BOIS kan rubba Häcken så att Assyriska tar direktplatsen. Jaha, generöst av "supportrarna" kan man tycka men någonstans i denna röran MÅSTE det finnas en kanal in eller ut i ett av omklädningsrummen på Södertälje IP eller Rambergsvallen.

Frågan är då vad Mr Häcken Dennis Andersson har för motdrag? Eller är det "Getingarna" som skall sköta den affären med Ängelholms fans? Finns det fans till Ängelholms FF förresten...?

Hur som haver så spetsar dessa rykten dramatiken ännu mer inför morgondagens bataljer även om man kan tycka att det inte är helt ok. Men för ett par år sedan var det ju en öppen affär i La Liga när storlagen erbjöd varandras motståndare guld och gröna skogar vid vinst så det verkar runnit genom på något märkligt sätt... Men mutor är inte ok...

Jag tror ändå att Landskrona är för trötta och sega för att mäkta emot ett hungrigt Häcken samtidigt som man inte får glömma bort att Ängelholm är tuffa att möta. Dom är ju trots allt blott fyra poäng bakom topplagen...

BK Häcken tar direktplatsen
Assyriska får kvala (mot Ljungskile)
Bp tar nya friska tag i Superettan...

Trevlig Helg

/Sportchefen

4 kommentarer:

Anonym sa...

Äh, jag har sett nån skriva nått om sånna pengar på vårt (BoIS) forum men jag tror inte någon har trott på det eller ens brytt sig, hur skulle ens en sån utbetalning funka? Ska pengarna gå till supporterklubben? Ska de delas lika mellan dem som var på matchen? Eller delas lika mellan dem som brukar gå på matcherna?
Nä, det kommer inte va många BoISare på läktaren imorgon, möjligtvis assyriskas anhängare som inte kan ta sig hem till Södertälje. Säsongen e slut sedan länge för oss och vill man tvunget se matchen går den på TV.

Anonym sa...

Sportchefen: Hoppas du får rätt! Om den slutgiltiga SE tabellen alltså. Nervöst som tusan nu.. :(

Anonym sa...

Du ställer frågan om Ängelholm har några supportrar. Frågan är väl snarare om Häcken har några? Rensat för matcherna mot ÖIS och Assyriska har de inte haft mer än drygt 1000 åskådare trots att de varit i toppen av tabellen. Hur skulle det ha gått om de varit i botten av tabellen? 100 åskådare?

Geigert sa...

anonym 1: Det är inget man skryter om, bara mörkar, tiger, tar emot och delar ut... sssch...

anonym 2: Jag skiter väl i Häckens publiksiffror? Att Röglefansen har kunnat hålla formen under sommarhalvåret på Ängelholms IP är väl kul? Riktigt kul... Tänk er själva när domarn blåser i sormen där nere och från läktaren hörs det: RIDD LAAJN UFFSAAIJD DUMARN!!!