onsdag 29 oktober 2008

Skrönor när dom är som bäst... och sanna !

1986 spelades VM i fotboll i Mexico och det var andra gången på ganska kort tid landet fick arrangera mästerskapet. Sveriges Televison och Radio hade flera spjuvers på plats för att redovisa händelserna. Trots att Sverige lyste med sin frånvaro sportsligt denna gången...

Den 21 juni var det dags för kvartsfinal nere i Guadaljara mellan Frankrike och Brasilien. En match som för övrigt Fransmännen vann med 4-3 efter straffar. SvT och SR hade följande kvartett på plats. Ralf Edström, Tommy Engstrand, Arne Hegerfors och Agne Jälevik.
-

Utanför arenan samlades kvartetten för att hämta sina pressleg och ackrediteringar. På väl synligt avstånd befann sig ett 30-tal dansande Brasilianska supportrars som laddade inför matchen. Plötsligt stannade samban upp och sydamerikanerna pekade bort mot det blågula gänget och började applådera...

- Fan vad stor du är Ralf, sa Jälevik och gick in genom pressdörren...
- Ja de är fantastiskt, höll både Hegerfors och Engstrand med om och hakade på.

Ralf var ändå konfunderad och stegade fram mot mobben och undrade lite försynt varför de applåderade..

- Your friend of course, utbrast en vacker madam med fjäderskrud och glittersmink över hela kroppen...

Ralf fattade misstankar direkt och frågade:

- But who do you think it was?

Damen blev lätt förnärmad och utbrast:

- Niki Lauda...!!!

Ralf drog lätt på smilbaden och bara höll med. Väl uppe på pressläktaren väntade han in i det sista tills sändningen hade börjat och när Arne drog laguppställningarna i direktsändning skrev han en liten lapp som han höll upp för Hegerfors som löd:

"Dom trodde du var Niki Lauda"

Arne höll på att svimma medens Engstrand och Jälevik skrattade högljutt i flera minuter.

/Sportchefen

1 kommentar:

Anonym sa...

Hahahaha...åååneeej...varför läste jag detta nu precis innan jag vråltrött skulle stupa i säng??? Nu lär jag inte kunna somna på en bra stund... :)