onsdag 1 april 2009

Ett jävla liv i Göteborg

Den senaste tiden har det blivit ett jävla liv. Gång på gång.

Först ut hade vi derbyt Öis-Gais. Biljettförsäljningen gick trögt på Öis sida vilket föranledde Gais-supportrar att uppmana varann till biljettköp i Öis-klacken. Självklart blev det ett jävla liv och Öis stoppade tillfälligt försäljningen av biljetter.

Kort efter att "frälsaren" Alvaro Santos anlände uppdagades det att finansiären av köpet numer var i det närmaste bankrupt, av olika, i varierande grad skumraskaffärer. Öis hade gjort tidernas bästa timing på att plocka på sig lite goa stålars helt enkelt. Men ett jävla liv - det blev det bland Gaisare och blåvita, det kan ni räkna med.

Härnäst i snackisleden gick de blåvita fansens megadebatt om inmarschmusik. Skulle "Heja Blåvitt" bytas ut mot något av flera nyare alternativ? Till sist kulminerade hela hysterin i en välregisserad medielansering av Joel Almes "Snart skiner Poseidon". Självklart blev det ett jävla liv när alla inte alla glada över att denna melodi till sist valdes som ny inmarschmusik.

Sedan hade vi derbyt Gais-IFK, där höga biljettpriser fick blåvita fans på alla håll och kanter att gå fullständigt bananas. Gais biljettboss Johan Gunnebo eldar effektivt igång blåvita fans genom märkliga uttalanden och Facebook-påhopp på både G-P som IFK. Här är utgången ännu inte avgjord utan det är fortfarande ett jävla liv.

Det är 2009 års trend. Kaos, höga röster och öppna bråk.
Vänta bara på summeringen av "ett jävla liv" efter säsongen.
Den listan blir lång.

5 kommentarer:

Milds största fan sa...

Varför ska jag som Blåvit uppröras över Örgrytes Brasse-köp? I ärlighetens så har vi ju inte själva varit prickfria de senaste åren själva.

Och nej, jag är inte öisare som skriver under med Mild. Bara en ängel som tycker att det finns annat att uppröras av.

Tack Sportchefen och Laglund för en go och bra blogg!

Anonym sa...

ja visst har det varit hetsigare debatt i stan än vanligt? som att folk rustar upp för ett krig ungefär...

Geigert sa...

Holger, hur kan du missa dravlet på Gamla Ullevi? Om avbytarbänkarna, reklamskyltarna, målen, träbänkar i omklädningsrummen m.m.?

Vi pratar uppror av högsta klass ;)

Närå, men jag hörde också att nu skall visst Gais bojkotta IFK-Gais?

Vad är det med folk?

Bollen är ju för faan rund? Låt oss ha roligt nu istället!

Tack Milds största fan :)

Experience No 1 sa...

Snyggaste hockeystraffen genom tiderna hände igår ni som missade den måste se den !! kolla min blogg får ni se vilken straff

http://experienceno1.blogspot.com


heja götet

Geigert sa...

Hockey? Straff? Ok? Men vi försöker att hålla oss till tre saker...

1. Fotboll
2. Inget spam ;)
3. Fotboll