måndag 27 april 2009

Magnus Pehrson story: And now då?


K&G har ju som bekant tidigare en förkärlek till MP men nu måste vi ändå sätta ner en fot och stämma av lite. Flykten till Danmark inleddes ju med en braksuccé då Aalborg BK detroniserade La Liga gänget Deportivo La Coruna med 6-1 på två matcher i UEFA-cupen. Sedan höll man stånd mot självaste Manchester City och åkte på straffar efter 2-2 sammanlagt.

Men sen då? And now då liksom.

I SAS-ligan såg det stabilt ut med tre vinster och två oavgjorda i samtid med UEFA-framgångarna och vi liksom många andra skanderade om den nye Svennis. Men nu har det minsann gått troll i maskineriet och motståndarna börjat att vänja sig vid den strikta defensiv som den unge tränaren tagit med sig.

På de fem senaste ligamatcherna ser det ut så här:

Bröndby - Aalborg 2-0
Aalborg - Odense 0-1
Aalborg - Vejle 0-0
Esbjerg - Aalborg 3-1
Aalborg - Randers 1-2

1 futtig pinne av 15 möjliga där tre av matcherna desutom spelats hemma på Energi Nord Arena. Totalt har Aalborg tagit 12 poäng av 30 möjliga i SAS-ligan med MP vid rodret med 10-13 i mål och det är inte godkänt alls. Ännu mindre värt är skörden då han ännu inte stött på storlaget FCK. Den fighten står närmast på programmet då Aalborg gästar Parken i Köpenhamn den 3:e maj. Det är banne mig lite upp till bevis nu Magnus...

MP:s statistik i SAS-ligan är: 10 matcher, och 12 poäng (1,2 i snitt)

Allan Kuhns statistik är kanske inte mycket bättre men dock just bättre. På de 17 matcher Kuhn fick leda laget har man tagit 23 pinnar (1,35 i snitt) och haft målskillnaden 23-25. Till detta skall tilläggas att med Kuhn tog man 6 poäng i Champions League med bl.a seger hemma mot Celtic och kryss på Old Trafford, det ni.

Förutom nästa tuffa match mot FCK så skall man spela semifinal i Ekstra Bladet Cup (Danska cupen) och man har 3-3 från första bortamatchen mot Bröndby att gå på. Så det finns chans till lite upprättelse mot slutet för den gode Pehrson, men vi följer hans framfart med lupp även i fortsättningen.

Undrar hur många Gaisare förresten som log lite extra senast när Bobbie Fribergs Randers vann med 2-1 i just Aalborg? Skadeglädje är den sanna glädjen, eller?

Kuhn? Kan det vara nästa ÖIS-tränare?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja precis änna!

/Kurtan O.

Sambadefensiv sa...

Kuhn vore en dröm i ÖIS. Kommer dock aldrig hända.