torsdag 16 april 2009

Den stora jämförelsen: Del 1 Målen

Det har blivit dags för den stora jämförelsen mellan Allsvenskans två flaggskepp, Swedbank Stadion i Malmö och Gamla Ullevi i Göteborg. Vi går rakt på sak och fokuserar idag på en av de viktigaste delarna, kanske det viktigaste, målen.

Swedbank Stadion: Malmö gick redan tidigt ut och deklarerade att -Vi skall ha "Strutmål" på våran arena, och så blev det. Och med känsla för själva essensen av fotbollens hjärta valde man vita nät i målburarna. Fem klackar delas härmed ut. En grej att påpeka är att man inte har några nät bakom målen. Detta kan ställa till med problem i vissa matcher, med vissa lag.

Gamla Ullevi: Målen på Gamla Ullevi har ju utan tvivel varit den stora snackisen, inte minst här på K&G. Chockbeskedet om att arenan skulle utrustas med gamla, tradiga mål på hjul med stålställning mottogs inte med glädje från fotbollsälskarna. Istället gick K&G in med sina förhandlare och snart ändrades beslutet, och nu fick vi strutmål på Gamla Ullevi. Dock valde man svarta nät, och detta är något som drar ned på betyget. Fyra klackar delas ut till Gamla Ullevis målburar. En grej att påpeka här är det faktum att plantäckningen ligger på kortsidan. Detta betyder att man måste gräva upp målen för att få ut täckningen över planen. "Att kasta sina pengar i sjön" kallar vi detta.

Ställning just nu:

Swedbank Stadion: 5 Klackar
Gamla Ullevi: 4 Klackar

Nästa gång fokuserar vi på gräsmattan.

2 kommentarer:

Anonym sa...

viiita nät tack

Emil sa...

Och fortsättningen kommer närdå?