tisdag 21 april 2009

Grejsvenskan omgång 4 - Chockvändning

För några dagar sedan såg det mörkt ut för 08 och 031:orna när Skåne ryckte i Grejsvenskans topp. Men nu har det tätnat igen efter några stenhårda interna derbyn där det blev jämna pinnar i Skåne och full pott för IFK och Hammarby mot ÖIS respektive DIF. I övrigt vann Gais och AIK viktiga poäng medans Helsingborg vek ner sig i Närke och gav Grötgänget deras första förlust... Faktum är att vi fått nya serieledare...

Tre derbyn:

IFK Göteborg fick snabb revansch efter nesliga 1-4 mot Häcken i ett kokande derby med fantastisk inramning. När Gamla Ullevi är fullt så är det en otrolig arena att bevittna fotboll i oavsett resultat. Igår var det Änglarnas klack som fick sjunga högst och längst mot ÖIS. Grattis.

I Stockholm ledde DIF med 1-0 men sedan var det Pa Dembo Tourrays tur att åter igen visa hur ojämn en elitmålvakt kan vara. Igår fick hans tavlor klä skott för en blytung förlust mot rivalerna Hammarby och 1-3 lös det på tavlan till slut.

Swedbank Stadion bjöd som vanligt på publikfest med ca 20.000 skåningar i ett derby som chocköppnade med 0-1 till TFF tidigt. General Prahl försökte sedan att stänga av alla flanker men hade glömt bort att Tylander fortfarande kan vara en duktig framspelare, dock denna gång till fel lag, men vilken pass till 1-1 målet?

Resultat sportsligt just nu:

1. Team Grötz 12 7 4 1 17-6 25
2. Team Sture 12 5 2 5 12-17 17
3. Team Sill 12 4 0 8 20-25 12

Men i Grejsvenskan ser det ut så här...

1. Team SILL 13p
2. Team Gröt 9p
3. Team Sture 5p


Noterbart är också att AIK inte lyckades hitta några sköna bonuspoäng med Martin Hansson vid pipan på Grimsta IP. Hade man smällt på som BP gjorde så hade några gula och kanske ett litet rött gjort ännu mer mirakel.

Nästa omgång innehåller följande drabbningar av intresse.

Örgryte - AIK
Hammarby - IFK Göteborg
Djurgården - BP
Gefle - Gais
Elfsborg - Malmö
Helsingborg - Halmstad
Häcken - Trelleborg (Martin Hansson)

6 kommentarer:

Anonym sa...

Kan ni inte ställa planskötarna till svars om det usla underlaget på Gamla? Spelarna halkade ju omkring som Bambi på hal is igår. Avgå någon!

Anonym sa...

Helt fel, vi har ju utnyttjat att våra motståndare har halkat så det ska vi ha kvar som vapen. Vidare så har jag sett att folk vill ha bort sopsäcksvagnen som man kör ut båren med, något som jag vänder mig emot å det grövsta. Den praktisk och symboliken som den medför när man kör ut soporna från plan är helt enkelt obetalbar. Alternativ med bårbärare som kan tappa den skadade spelaren eller tramsiga elbilar slipper jag helst.

Emil sa...

ni får ju köra gula kort å sånt när ni kör grejsvenskan, så man hänger me :P

Geigert sa...

Emil: Menar du mer statistik ingående?

Båren skall vara kvar + att det är snarare lagens skoleverantörer som skall ha bakläxa. För många dobbar ger halt underlag då gräset är ganska hårt men tunnt. Håller med att hemmalagen skall utnyttja dessa saker till sin fördel i fortsättningen. De flesta lag har sin varianter som ger en tryggare hemmiljö på sina arenaor, varför skulle inte GBG-lagen ha det också.

Emil sa...

Precis, redovisa vem som får poäng och varför, så man vet hur lack man ska bli på helsingborgarna å tångräkorna :P

Geigert sa...

Shit vad jobbigt det blev nu ...

Men jag gör ett par tappra innan jag kastar in handduken, ok?

Glöm inte att vi öppnar transferfönstret snart.