måndag 20 april 2009

Byt PR-byrå Blåvitt

Nu är det nog dags att tänka om när det gäller att bevara en bra och rolig tradition. IFK har legat långt framme i att "hetsa" till derbyn och man minns fjolårets Gaisblomma med ett brett leende. Det gick ut på att man skulle köpa blomman för att stödja Gais ungdomsverksamhet. All vinst skulle gå till bollar och det blev över 400 stycken som sedermera skickades upp till Gaisgården. Riktigt genomtänkt och även prisbelönt kupp av ett guldägg.

Gais drog dock det längsta strået den gången och bollarna man fått levererade av profiten skeppades omedelbums tillbaka av dåvarande och tillika då skadeglade marknadschefen Lennart Larsson till Kamratgården. Larsson förresten som numera huserar i Änglaland. Kappvändare? Njae snarare smygblåvit...hehe

Men i sin iver av framgång och gloria tänkte samma byrå göra ytterligare en "kupp" och kanske kunna kamma hem ytterligare ett litet ägg till prisskåpet, för någon annan intention kan man inte urskilja i detta tafatt försök till att vara lustig.

En norrman är det som ligger bakom detta misslyckade spektakel. Erik Nissen heter han och är väl mest känd för att han reste världen runt och plåtade sig själv med kuken dinglande på varenda bild.

Nu till fiaskot:

http://www.riktigalirare.se/

I ett försök att "blåsa" hela ÖIS lade man ner offantligt med tid och säkert en jävla massa pengar på en inbjudan till ett vernissage. Tavlor med pompösa ÖIS-are som satt och skålade med ryggarna vända mot fotbollen skulle avtäckas till stråkmusik (Heja Blåvitt) och hela ÖIS-gården + medlemmar och spelare som var inbjudna skulle stå med lång näsa till Tomas Ravellis muntra leende. Den ende som dök upp var en plikttrogen ordförande Lars Ranäng som ansåg att föreningen skulle åtminstonde representeras. När en stressad Ranäng deklarerade att han var tvungen att åka vidare avtäcktes allt och norrmannen lät meddela via en inspelad video att intäkterna till hans verk skulle gå till ÖIS projekt Chiparamba. Byrån filmade Ranäng så mycket man orkade för att ge kampanjen lite trovärdighet gentemot beställaren, men jag är rätt säker på att Hans Lundberg på Kamratgården med facit i hand, hellre köpt en helsida i GP med texten: Krossa ÖIS

Ridå och en jävla massa pengar rann ut i sanden...

Byt byrå IFK innan det är försent, för vi gillar practical jokes, inte hur man driver med seriösa föreningars projekt i tredje världen.

Guldägg? Snarare ett förlorat... :)

6 kommentarer:

Anonym sa...

Fan vad skönt att blåsa humorlösa tråkvitt på deras egen planhalva. Skulle kunna tro att det var någon som hade läckt...?

Psycho In Spe sa...

Ja, det här var en pinsam historia.

Anonym sa...

Lite bitter laglund?

Lars Haglund sa...

Jag bitter? Det är väl inte jag som skrivit inlägget?

Geigert sa...

Laglund är bara bitter över att gruset på Valhalla är borta.

Unknown sa...

Patetiskt.