torsdag 16 april 2009

Vad är det som händer...?

Det här är fanimej ingen pudel för jag håller varken på Häcken och inte ens IFK Göteborg. Däremot har jag blandad kärlek till bägge lagen fast på ett mer komplicerat sätt och jag tror att det har med personliga relationer till spelare och anställda men just nu är jag bara som ett enda stort frågetecken.

Man blir ju ganska konfundersam över vad det är som försigår i Allsvenskan, speciellt igår på ett vårkallt Rambergsvallen. Blåvitt hade några dagar innan haft en hemmapremiär som fick journalisterna att jämföra dem med premier league och BK Häcken kom mållösa till uppgiften.

Det fanns bara ett utgångsscenario och Änglarna tog sats i bussar, bilar och spårvagnar mot Hisingen. Nu skulle det bli åka av....

Det stod 0-0 länge men spelet var Getingarnas och klyschor som "surrade i målgården" och "svärm" lämnar jag till de orutinerade och konstaterar istället att nu börjar man inse allvaret.

Paulinho var tillbaka och hittade 1-0 strax innan paus. 2-0 blev snabbt 4-0 när den gamle ängeln Ranegie succéinhoppade och hittade dubbelt innan Tobias Hysén fastställde till 4-1.

Det finns inga enkla poäng längre i denna serien och nu när Häcken har visat exakt hur jävla tråkigt, grisigt och jobbigt det är att komma till Hisingen med pizzakartonger utspridda runt en halvfärdig gräsmatta. Med en inhyrd plantäckning från Ljungskile och med en ekonomi som retar gallfebern på de flesta gårdar i Delsjötrakterna, med en inhoppare i Mathias Ranégie som redan producerat fler mål i sin gulsvarta tröja än vad han någonsin gjort på Kamratgården.

Vi har alla fått oss en tankeställare, tack Häcken för läxan.

Blåvitts lok i Grejsvenskan stod plötsligt still vid Wieselgrensplatsen och väntade på nytt kol. Vi får väl se om man fyllt upp till derbyt på måndag?

Sen undrar jag vilket premier league gäng som Häcken mötte igår? Förslag? Sunderland?´Eller vad säger Tobbe idag? Naaaaaaa?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det är inte konstigt att blåvitt får stryk av göteborgs näst bästa lag! Ut med gais och in med häcken i grejsvenskan!

Kuba sa...

Confusion will be my epitaph.
As I crawl a cracked and broken path
If we make it we can all sit back and laugh,
But I fear tomorrow I'll be crying,
Yes I fear tomorrow I'll be crying.

Man kastas mellan hopp och förtvivlan. Och frågan är om man har psyket att ens gå på derbyt på måndag. Jag var ganska nära att klippa mitt årskort igår.

Men vinner vi kan vi skratta tillsammans igen.

Ali:son sa...

Alltid skönt att kunna ställa till det i på förhand färdigbakade massföreställningar. I folkmun kallas det Livet.

Backa sa...

De som följt BK Häckens försäsong och inledande matcher, och då menar jag inte att man läst korta notiser från Tidningarnas Telegrambyrå, så blir man inte lika förvånad som du tycks bli. Häcken har ett bra lag i år och om inte motståndarna spelar bra... ja då åker man på stryk. That's it and that's that!

Anonym sa...

Fundersam eller konfunderad..inte konfundersam.
Tack för en kanonblogg förresten, hoppas vi får följa änglarna mot 19e guldet i år!