tisdag 31 mars 2009

Matchen ingen bryr sig om...

Sorry BK Häcken... Men detta är tyvärr fakta.

Jag stjäl Lauls senaste bloggrubrik rakt av men riktar mina missiler på en helt annan plats och av en helt annan anledning. Target är Hisingen och den 4 april då nykomlingarna BK Häcken tar emot Malmö FF på Rambergsvallen (eller var den matchen kommer att spelas?), för vem i helskotta har tänkt på, var riktigt ärliga nu, att det är Allsvensk premiär i Göteborg den dagen?

Dessutom samma tid tar guldfavoriten Elfsborg emot Bajen på Borås Arena och ni hör väl själva vart man vill vara om man måste få välja?

Hela Fotbollssverige lägger allt fokus till dagen efter och på rätt sida om älven då Örgryte (f.1887) tar emot Gais (f.1894) på den nya arenan Gamla Ullevi. Ett fullknökat derby med två enorma tifon, Canal + på plats och hela Göteborg darrar av förväntan ända fram till avspark 14.30. Santos och Allbäck vs Wanderson och co. Ni ser och hör ju själva att drabbningen på Hisingen blir en parentes i sammanhanget.

Laul har viserligen rätt i att Serbien - Sverige också är en parentes men fan vet om inte jag är inne på rätt spår just nu?

Dagen efter är det dessutom en högintressant drabbning på Olympia när IFK Göteborg gästar Henkeland och det kommer att bli revansch för Änglarna från avslutningen ifjol. Det känns så i alla fall?
-
Men matchen som ingen har lagt märke till och som kommer att vara totalt i skymundan spelas först av alla nu på lördag klockan 16.00: BK Häcken - Malmö FF, välkomna...
-
Sorry BK Häcken, oavsett hur det går för er och vilka ni besegrar så är ni för alltid nummer 4 i Göteborg, tyvärr...

19 kommentarer:

Emil sa...

vi säger såhär, de kommer märkas att vi MFFare är i stan den dan. Huruvida häcken syns eller märks kan vi däremot vara överens om :P

Geigert sa...

Emil: Det tror jag säkert, lycka till och välkomna till Göteborg :)

Anonym sa...

Bli medlem gratis, och tippa fotbollsallsvenskan.
Seriestart 4 april, vinn presentkort på stadium.
www.swebet.se

Anonym sa...

Minst nummer fyra?

Anonym sa...

Vilka kommer före? IFK, Qviding och Frölunda? Jag tänker definitivt gå på den allsvenska premiären i Göteborg, håller inte på Häcken men när det näst bästa laget i stan spelar premiär vill man änna vara där!

Unknown sa...

Det här är normalt sett en jättebra blogg och jag hoppades att i alla fall ni kunde skriva om Häcken på ett objektivt sätt. Idag blev jag dock lite besviken.

Först och främst spelas matchen på Rambergsvallen (står tydligt på officiella hemsidan om ni kollat lite snabbt).

Sedan så är det självklart att Häcken är en parentes, så är det ju alltid. Det är inte så att vi normalt sett snor supportrar från våra konkurrenter. Räkna inte med utebliven publik, de som brukar komma kommer. De som går på de andra matcherna brukar inte heller gå på Häcken. Eller hur?

Sedan kan man ju undra om vi ska skämmas över att vara stadens fjärde lag. Ja, vi är nummer fyra. Och?^^

Nej, jag har svårt att se vad som är annorlunda nu mot andra Häcken-matcher. Men förklara gärna :)

Geigert sa...

Ingeman: För det första så ser jag ingenting i din kommentar som säger emot bloggen faktiskt. Men jag tror nog att du förstått min underton och budskap rätt och är därför hyfsat lindrig i kritiken trots allt.

Missförstå mig rätt, jag gillar BK Häcken och hoppas att dom får en bra säsong, men man hamnar lätt i skymundan per automatik av många skäl i år.

Det hade sett annorlunda ut om dom:

1. Hade en splittrans ny arena startklar på Hisingsidan
2. Bytt namn till (FC Gothia el. Hisingen United)
3. Bytt dräkter till en aggressiv helsvart.
4. Värvat 3-4 internationella stjärnor
5. Varit ett av max två GBG-lag i högsta serien
6. Varit mer ödmjuka själva med uttalanden som t.ex "Vi är inget Göteborgslag"

Men om jag får tippa så tror jag att dom är på väg till minst 4 av dessa punkter inom 3-4 år.

Men just nu så måste du och alla andra inse att fokus i Fotbollssverige ligger på andra saker än Häckens comeback på lördag, tyvärr.....

Diego M. sa...

Lite skönt för favorittyngda Malmö då kanske att inleda med en förlust som ingen bryr sig om, har fokus på eller ens vet var, när eller OM den har spelats. ;)

Anonym sa...

men häcken är ju inte ens en fotbollsklubb. Det är i första hand ett företag som driver en ungdomsturnering. Det stora överskottet från denna går till ett lag som ingen bryr sig om

Diego M. sa...

Ja just det. Visst är det fantastiskt?

Unknown sa...

Haha :)

Jo, men Sportchefen. Du svarade fortfarande inte på min motfråga. Vad skiljer denna matchen från andra? Vi är ju alltid i skymundan...

Jag är helt ok med att Häcken är nummer fyra. Det är lite av tjusningen med att hålla på laget, att vi sällan får uppmärksamhet och att alla (utan anledning) har något emot oss. Klubben som gjort Gothia Cup till vad den är idag och INTE tvärtom som många verkar tro.

Ali:son sa...

Reply
http://rambergsvallen.blogspot.com/2009/04/klackar-grejer.html

zappa sa...

Jävlar vad jag hoppas vi ska chocka fotbollssverige!!! Och få tyst på er...

Kville sa...

Ännu ett dagisinlägg från en blogg med höga ambitioner, stor potential men desvärre upprepade platta fall. Det verkar ligga i tiden att skriva ner olika företeelser eller människor istället för att bidra med analys, kreativitet eller underhållning. Ni närmar er med stormsteg Laul och Ekwall. Ryck upp er innan det är för sent...

Diego M. sa...

Sportchefen//
Vilken "underton" är det du syftar på? Den nedlåtande arroganta undertonen som genomsyrar hela ditt inlägg eller? Hur menar du att vi ska "missförstå dig rätt"?

Anonym sa...

Om det nu skulle vara så att detta var en match som ingen bryr sig om så får det en att undra. Vad kan vara mer ointressant än en ointressant match? Jag kommer bara på en sak: ett långt blogginlägg om och inför sagda match. Varför ägna tid och energi åt at skriva något som rimligtvis ingen bryr sig om ifall blogginläggets tes stämmer? Att känna sig så bajsnödig så man måste skriva ner en företeelse som man säger sig inte bry sig om är som en 15-åring som spinger in och bajsar på grannens tomt när ingen ser och sen skryter för sina polare om det. "Fan grabbar, ni skulle sett vad jag gjorde ner stället". Dagens sportjournalistwannabees tävlar om att bajsa på andra då deras kompetens, kreativitet och yrkesskicklighet kommit till korta. För övrigt var det minst 3207 personer som var intresserade av matchen. Om det nu intresserar någon...

Ali:son sa...

Väl talat, anonym. Kan man få någon form av respons från Sportchefen, månne? Som inte bara är undanglidande floskler. Det är förstås lätt att ta billiga poäng på ett lag som alla redan räknat ut och tycker illa om, desto värre att försöka vara saklig och säga något med någon form av substans.

Blända oss med din insikt och intellekt!

Diego M. sa...

Ja, kom igen nu chefen! Förklara det där med undertonen.

Diego M. sa...

Etiketter: Nykomlingar, Ointressant, Premiär, Skymundan
Är det där vi hittar svaret måhända?