torsdag 5 mars 2009

Grejsvenskan update III


Hur fasen blir reglerna nu då? Jo det skall ni snart bli varse om era gnällputtar för ni har ställt till det i skallen skall ni veta. ;)
-
De inledande träningsmatcherna börjar lida mot sitt slut och motstånden spetsas mer och mer. Grejsvenskans tre lag har visat ojämna resultat och nu har västkusten seglat upp i topp när det gäller den totala poängen. Men det är stockholmarna som har det bästa snittet/match mycket tack vare Solnagängets enorma form just nu.
-
I Skåne producerar man ca 1,1 pinne per match och det är alldeles för dåligt, även under en försäsong.

Team Sill: 17 matcher, 28 poäng (1,64/match)
IFK (6 matcher, 4 1 1 12-3 13p)
Gais (4 matcher, 2 1 1 5-3 7p)
ÖIS (7 matcher, 2 2 3 11-13 8p)

Team Stureplan: 13 matcher, 23 poäng (1,77/match)
AIK (6 matcher, 5 1 0 14-4 16p)
DIF (3 matcher, 0 2 1 3-4 2p)
HIF (4 matcher, 1 2 1 3-4 5p)

Team Gröt: 15 matcher, 17 poäng (1,1/match)
MFF (5 matcher, 2 0 3 6-8 6p)
HIF (4 matcher, 2 0 2 7-8 6p)
TFF (6 matcher, 1 2 3 6-6 5p)
-
I övrigt så kan följande rapporteras in från diverse skvallerforum:
-
* Djurgården jagar sin första seger 2009 och drar till Argentina och hoppas på samarbete med River Plate. Hmm skall man apa efter storebror nu med en frälsare från Pampas? Dessutom fick man åter en skadad Riihilahti, hur tänker man där?
-
* AIK fortsätter att jaga målvakt men det blir tufft att hitta en rak ersättare till finnen. Lee Baxter vill tydligen ta på sig handskarna igen men det vill inte AIK? Nu hittade man ersättare i Vasalund i alla fall och det är en nervös keeper som har anlänt.
-
* Hammarby går nu ut med att de skall bli Svenska mästare 2009, hoppsan. Bra attityd men frågan är om man inte då behöver det uteblivna bortastödet? Suleyman förvinner och det är mycket klubbkänsla som lämnar, även om den fanns på bänken enellanåt.
-
* Örgryte fortsätter att avvakta med Legwinskis ev. spel i klubben. Det råder diskussioner om ett kontrakt som skall löpa över den s.k. vårterminen, sen får Mr Last ta beslut. Det behövs nog en sidleds-Sylvain hos nykomlingarna.
-
* Gais har börjat tugga igång och vinna matcher och det värt namnet när bl.a. Elfsborg har fått spö av makrillarna. Noterbart är att Wanderson ser ruggig ut vilket tyvärr sportsligt kan innebära en ny Halstiaffär i elfte timmen... Malmö igen? Ålborg? Hua vad skulle hända då?
-
* IFK Göteborg mal på med sina juniorer och om ni upplevde ett spännande lag 2008 så kan ni nog höja förväntningarna ännu mer. Bara när Lill-Glenn kaxar upp sig om att laget spelar mer fotboll än tidigare ger tydligt positiva signaler.
-
* Helsingborg fortsätter att bjäbba med sin Kung Henrik som i sin tur inte vet när kontraktet skrivs under osv. Vem vet vad och vem är rädd för vem? Helt klart är att HIF också har ett spännande ungt lag på papperet men att en 37-åring startar längst fram.
-
edit: det vankades två veckors träningsläger i Sydafrika med avresa idag för truppen... Ypperligt läge att signa då :)
-
* Malmö FF har blandad form och det beror på att man ännu inte hittat en bra balans i "Real" Malmö. Jag är inte avundsjuk på Rolles sits direkt för med ny arena och fansens krav så är det guld som gäller i år.
-
* Trelleborg överraskade mycket positivt ifjol och med Korpral Prahl längst fram i stridens hetta så är man farliga men man behöver ju flyt också. Så här långt ståtar man med en seger på sex matcher och blandat godis på plan. Hmm en klar outsider.
-
Häcken? Elfsborg? Naaaaaaa....... Inte nu, inte här i alla fall...
-
Reglerna?
-
Ja va faan vi gör det enkelt. Vi adderar ihop lagens poäng och det TEAM som har flest efter 30 omgångar vinner. Jag återkommer med extrapoäng inför starten. Skit i Lex Hansson m.m.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det var ju lex. Hansson som var klacken i grejsvenskan!

Ta bort lex Hansson och grejsvenskan förlorar i trovärdighet!

Geigert sa...

Äsch... Trovärdighet är inget vi eftersträvar ändå.

Lars Haglund sa...

Va fan! In med Hansson nu! Och mer regler krävs för att detta skall funka. Tex bör man ha en åldersregel där man räknar ut snittåldern på varje startelva och ger poäng beroende på snittet av åldern per match... typ

Anonym sa...

"DIF (3 matcher, 0 2 3 1-4 2p)"

Två oavgjorda och tre förluster på tre spelade matcher?

Geigert sa...

Du ser... detta kommer att sluta med ett sifferinferno :)

jag fixar...