onsdag 11 mars 2009

Wanderson Do Carmo: Vad är oddset?

Gais träningsspelade ikväll mot Örebro SK på Valhalla och vann komfortabelt med 3-1. Detta var grönsvarts tredje raka vinst under försäsongen.

Den spelare som imponerat mest under Gais försäsong är brassen Wanderson Do Carmo. Wanderson har gjort fyra mål på under träningsmatcherna och tycks ha behållit sin fina form från i Allsvenskan ifjol.

Mycket tyder på att detta är Gais nästa stora spelarförsäljning som kommer att ge klirr i kassan. Frågan är när man säljer honom?

Risken är stor att Wandersson lämnar Gais redan till sommarens fönster. Det sägs att det finns flera intressenter. Men nu undrar jag om inte Wanderson går tidigare än så. Vi minns väl alla Halsti affären ifjol, när finnen såldes ett par timmar innan den allsvenska premiären. Kan det bli ett liknande scenario i år?

Om frågan kommer och om pengarna är dom rätta, kan Gais säga nej? Wanderson är väl värd lite mer än vad Halsti var? Wanderson är Gais nyckelspelare nr 1, åtminstonde när det gäller offensiven, och kan vara skillnaden mellan topp och flopp för Gais 2009.

Men om tex Malmö ringer om ett par veckor och öppnar plånboken, vågar man stå emot då?

Inga kommentarer: