tisdag 17 mars 2009

Äntligen Supercupen

På lördag smäller det! Då är det äntligen dags för supercupen igen, årets första tävlingsmatch i Sverige. Vi minns väl alla folkfesten på Ullevi i fjol när IFK Göteborg kammade hem segern efter 3-1 mot Kalmar på ett soligt, och snöigt och grusigt Ullevi. 250000 kr till IFK Göteborg och 1643 personer på läktaren.

I år flyttar Supercupen och Kentaro till Kalmar. För att göra det lite festligare säljs bara biljetter till läktarna som syns i tv.

Det är nu tredje året i rad som vi får uppleva Supercupen. Vem minns inte premiärmtchen när mästarna från Borås, Elfsborg, tog emot Helsingborg inför ögonen på 1240 personer 31 mars 2007? Knallarn vann med 1-0 efter minnesvärt skönspel på konstgräset.

Nu har ju supercupen inte spelts mer än 2 gånger så statistiken kan man väl ta med en nypa salt, men de allsvenska vinnarna från året innan har alltid vunnit supercupen och har senare misslyckats med att försvara sitt guld. 2883 personer har sett matcherna på plats, sammanlagt 2007 och 2008.

Hoppas nu att Kalmar bjuder upp till fest, värdig en supercup.

4 kommentarer:

Anonym sa...

supercuppen är här för att stanna! Jag funderar på att starta ett museum med fokus på just supercupen. ställa ut biljetter och sånt. Undrar om kentaro kan ställa upp med deg?

Anonym sa...

Ja, biljetter (och dylikt) från supercup-finalerna är ju riktiga rariteter. Finns inte längre så många bevarade till eftervärlden. Bra initiativ, 11:55

;-)

Anonym sa...

Visas den på gratis-TV tro?

Lars Haglund sa...

Matchen går väl på fyran, med Ekwall mellan båsen.

Anonym 11:55 / Jag ställer gärna upp och hjälper till med ditt supercup-museum. Vi kanske kan komma över lokalen på Avenyn som bohusslöjd låg i, centralt och bra, mycket ljusinsläpp.