fredag 21 november 2008

Jorge Campos målvakt med Klackar & Grejer

I ett litet försök att förklara vad Klackar & Grejer egentligen är, enligt vårt sätt att se på det, kommer vi under ett par veckor presentera en “Elva” med spelare som utan tvivel är just Klackar & Grejer.

Först ut: Målvakten

Säsongen 1989 hade börjat lite så där för det mexikanska laget Pumas. På bänken satt reserv målvakten Jorge Campos och funderade. Jorge som visste att han hade fotbollstalang bad sin tränare om speltid och fick gehör, in med Jorge i startelvan, som anfallare. Vid säsongens slut hade Campos gjort 14 mål och tagit över rollen som förstemålvakt i laget.
-
Campos gjorde under sin karriär 130 landskamper för sitt Mexico och vaktade målet under VM turneringarna 94 och 98. Att vara målvakt och vara 165 centimeter lång är väl inte direkt optimala förutsättningar, men Jorges speluppfattning och hans känsliga fötter gjorde att han fyllde ut målet i alla fall.
-
-
-

Säsongen 95/96 spelar han för klubben Atlante, han är givetvis förstemålvakt men sticker naturligtvis upp i anfallet om tillfället dyker upp. Jorge gör dock bara ett mål under året i Atlante. Under en match mot Cruz Azul fungerar inte anfallsspelet för Atlante. Tränare slänger in en utespelare i målet och skickar upp Jorge Campos i anfallet. Då händer det här...

Tänker inte gå in på Jorge Campos kläder, men visst är det lite K&G över dem.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Onekligen klackar & grejer! Förmodar att Higuita är reservmålvakt!?

Anonym sa...

http://video.passagen.se/movie/skorpionen.action

Lars Haglund sa...

Higuita kom nära, men ändå inte längst fram

Anonym sa...

Chilavert, Higuita, Campos. Som om målvakter inte var tillräckligt mongo som dom är. Men sydamerikanska målvakter är ju fullständigt @€{£[£$#/# i huvudet.

Anonym sa...

Följande lirare/artister bör väl var med:

Eric Cantona
Hristo Stoichkov
Paolo Di Canio