torsdag 27 november 2008

Tre Klackar och en Grej

Varför inte dra iväg dagens första klack till sporten fotboll? Allt vad bollspel heter är ju stendött i här i Sverige just nu. Tack och lov för övriga Europa som kör vidare med seriespel och europacuper. Såg ni Fiorentina - Lyon i tisdags? Snacka om klackar. Läser för övrigt just nu Åke Jönssons bok om hur fotbollen växte fram över världen. Väldigt läsvärd, ge den en chans och lär dig allt om "Hacking".

En andra klack måste bara gå till Georgi Ivanov som med två klassmål sänkte Minyor Pernik. En futtig poäng upp till CSKA i serieledningen. Levski Sofia är sannerligen på gång.

En tredje klack går till filmen om "Slutet", Niclas Alexanderssons slut. Den kommer att bli så jävla bra. Den är inte klar ännu, men den kommer att bli det snart. Skall försöka att lägga upp en ny trailer under morgondagen. Saken är den att jag inte vill göra en film som enbart utspelar sig på Olympia, filmen och Niclas är värda mer än så. Men bra blir det.

Dagens grej måste väl ändå vara Silly-Season i Göteborgs området. Jag menar, vad fan. På västfronten inget nytt, typ. I Stockholm verkar det vara fullt krig i alla klubbar och i Gefle så... ja fan vet vad som händer i Gefle, men ändå. Roligaste sillyn i Göteborg är ju annars Magnus Pehrsons eventuella flytt till Danmark. Gaisfansen rasar och hatar och kallar MP för jordens avskum. Och i danska tidningar gör de undersökningar om Ålborgs fans vill ha MP som ny tränare. Tror att det var 82 procent som ville behålla Allan Kuhn, som tränar laget nu. Ganska jobbig sits för Magnus som det är nu.

3 kommentarer:

feldgrau sa...

När du läst lättviktarboken av Åke kan du ge dig på Torbjörn Anderssons Kung fotboll: den svenska fotbollens kulturhistoria från 1800-talets slut till 1950, en bok som är lika tung fysiskt som psykiskt. Det är inte bara en tegelsten på 700 sidor utan även Torbjörns doktorsavhandling.

Lars Haglund sa...

Den ligger i bokhyllan och väntar på pappaledigheten

feldgrau sa...

Gott!