måndag 10 november 2008

Vilka har (inte) ollat pokalen?

När Halmstad BK lyfte Von Rosens pokal 2000 var det för sista gången med tanke på de naziztsympatier som den gamle Clarence von Rosen hade under 1930-talet. (bara att det tog 70 år för att komma på den saken?).




Året därpå instiftade man istället Lennart Johanssons pokal som ersättare och den tillfaller alltså de Svenska mästarna i herrfotboll varje år. Som tur var så körde man inte med "tre gånger så behåller man den", för då hade den stannat vid klocktornet på Olympiastadion 2005.

Pontus Wernbloms senaste utspel om att han råder Kalmar-spelarna att inte pussa pokalen är bland det roligaste man läst på länge... Föreställ er bara att Tobias Hysén står bredvid Pontus lite lätt harklande och ursäktande...

- "Eh... Pontus, jag glömde berätta en grej"

Man undrar ju vilka det som har gjort det, eller hur? Ollat Lennarts pokal...

Lennart själv måste vara stolt som en tupp, hedrad som hans tid som ordförande i UEFA samt vice president i FIFA. Men Lennart är också riks-gnagare och därför kanske det smärtar extra att följande lag har fått lyft, pussat och framför allt ollat pokalen fram till dags datum.

2001 Hammarby IF
2002 Djurgården IF
2003 Djurgården IF
2004 Malmö FF
2005 Djurgården IF
2006 IF Elfsborg
2007 IFK Göteborg
2008 Kalmar FF

Att AIK inte fått röra pokalen ännu och förmodligen inte kommer att få göra det på ett bra tag, det är Klackar och grejer... Den dagen de gör det så är pokalen så insmörjd att Solnasnubbarna aldrig kommer att pussa den...

Grattis Kalmar btw, det gjorde ni bra... enough said.

/Sportchefen

Inga kommentarer: